Nikes selvknytende sko klar for butikk

Ikke lenger bare science fiction.

Selvknytende sko har vært med oss siden Back to the Future-filmen i 1988. Nå er de klare for butikkhyllene.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I forbindelse med jubileet til «Tilbake til fremtiden II» ble det i fjor vist frem et par ekte prototyper avde selvknytendeskoene som Michael J. Fox bruker i filmen. Senere kom det frem at Nikehar laget et salgbart produkt av prototypen, og nå kommer de faktisk på markedet for alvor.

PR-sjef i Nike, Heidi Burgett, la nylig ut enTwitter-meldingder hun kunngjør at HyperAdapt 1.0 vil bli tilgjengelig i utvalgte, amerikanske butikker fra 28. november. Prisen er ikke kjent men blir trolig høy.

Det er ennå uvisst når eller om de blir tilgjengelige her til lands, men import kan jo alltids være en løsning.

— Resultatet av lang forskning

Nærbilde av «lissene», som strammer seg selv via en sensor på hælen til skoene. FOTO: Nike

HyperAdapt 1.0 er ifølge Nike et resultatet av grundig forskning innen både digitalteknologi, mekanikk og elektronikk, og representerer altså det som må kalle set nytt produktsegment.Den nøyaktige virkemåten er ikke utbrodert i detalj, men skoene er altså i stand til å stramme seg selv.Strammingen skjer når brukeren trykker ned med hælen etter å ha tatt på seg skoene, noe som aktiverer en sensor på innsiden.

For sportsutøvere

I tillegg befinner det seg to knapper på siden av skoene som kan brukes til å løsne eller stramme skoene manuelt, slik at man kan tilpasse dem til sine egne, personlige preferanser.

Løsningen er ment å gjøre det mye enklere og kjappere å foreta små justeringer underaktiviteter for folk som for eksempel driver med sport. Skoene er da også primært rettet mot nettopp sportsutøvere og atleter. Det skulle imidlertid ikke være noe i veien for at også andre kan bruke dem.

Under kan du se Nikes reklamevideo av de selvknytende skoene.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

Her et annet par smarte sko:Disse hjelper deg å trene riktig

Les også

Her er Snapchats smartbrille Spectacles

De beste treningsklokkene

Publisert: