Disse bilene selges mest nå

Salget av nye biler øker i Norge. Det viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Tallene avslører også at salget av kriserammede Volkswagen-biler går godt.

ØKER: Salget av elbiler fortsetter å øke. Fortsatt er Volkswagen e-Golf den mest solgte elbilen i Norge. (Foto: Jan Harry Svendsen)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det ble solgt 13.197 nye personbiler i Norge i oktober. Det er 234 flere enn i oktober 2014, og representerer en økning på 1,8 prosent.

Også når man ser på bilsalget totalt så langt i år, er det en kraftig økning.

Hittil i år er det registrert 125.008 nye personbiler, det er en økning på 4,1 prosent på ett år.

Sjekk selv:

Les også

Har din bil fuskemotor?

Volkswagen øker

Enn så lenge ser ikke utslippsjukset ut til å påvirke salgstallene for Volkswagen. Ifølge tallene fra OFV øker salget av merket.

I oktober hadde Volkswagen en markedsandel på 16,7 prosent, mot 15,9 prosent for ett år siden.

Totalt ble det registrert 2210 nye biler fra det kriserammede merket i oktober i år, mot 2061 biler for ett år siden.

Dermed er Volkswagen fortsatt det desidert største merket i Norge – både når vi ser på tallene for oktober, og på tallene som viser totalsalget hittil i år.

Med 22.117 registrerte biler ligger Volkswagen noen hestehoder foran Toyota på en andreplass, med 14.048 biler. På tredjeplass finner vi Nissan med et salg på 7632 biler hittil i år.

Mer om nybilsalget:

Les også

Salget av dieselbiler faller kraftig

Salget av dieselbiler går tilbake

Mye av grunnen til det høye salget av både Volkswagen og Nissan er elbiler. Med Volkswagen e-Golf, Volkswagen e-Up og Nissan Leaf er de to merkene sterke i et segment som øker kraftig.

I oktober ble det registrert 2045 nullutslippsbiler her hjemme. Det er 647 flere enn i oktober 2014. Dermed øker disse bilenes popularitet fortsatt kraftig. De hadde i oktober i år en markedsandel på 15,5 prosent – mot 10,8 prosent i oktober 2014.

Samtidig går salget av dieselbiler tilbake. Andelen dieselbiler lå på 39,7 prosent av det totale bilsalget i oktober, mens tallet i oktober 2014 var på 47,1 prosent.

Publisert: