Galopperende interesse for hestekjøtt

Slakterbutikker forteller om en nærmest galopperende interesse for hestekjøtt i kjølvannet av kjøttskandalen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Nå som det har blitt oppmerksomhet rundt kjøttet, kommer kunder som har «glemt» at det finnes. Også nye kunder strømmer til, sier Alf Strøm-Larsen, som eier en delikatesseforretning i Oslo, til Aftenposten.

Strøm-Larsens leverandør Fatlandkonsernet bekrefter at pågangen har vært ekstra stor de siste dagene.

-Litt spesielt

— Særlig har interessen vært stor i Oslo, men også ellers i landet. Det er jo litt spesielt at en skandale har gjort det populært, sier daglig leder Ståle Fatland.

Avsløringen av at hestekjøtt er blitt feilmerket og solgt som storfe, har fått mye oppmerksomhet både i Norge og en rekke andre europeiske land den siste tiden.

— Skandalen ligger ikke i at det er hestekjøtt, men at vi har blitt lurt, sier restauranteier og matskribent Andreas Viestad. Han forteller at tartar av hest er blitt den mest populære forretten på hans restaurant på Bislett.

Får ikke tak i kjøtt

Også Solheim Kjøtt i Bergen har solgt mye hestekjøtt i det siste. Andre butikker opplyser til Aftenposten at de har forsøkt å skaffe kjøttet, uten å lykkes.

— Vi har prøvd å få tak i rent hestekjøtt, men det lille som er, ender nok opp i østlandsområdet. Det er streng kontroll på hestekjøtt, og ikke mye hest på markedet, sier butikkmedarbeider Gunn Langfjord i Thoresen Slakterforretning på Steinkjer.

Publisert

sp3fab68.jpg Foto: Trygve Indrelid, Aftenposten