Storberget: - Vi har ingen å miste

Justisminister Knut Storberget, politidirektør Ingelin Killengreen, politimester Kirsten Lindeberg og nær venn og kollega Bård Austad holdt minnetaler i bergenseren Børge Ivarsens (48) begravelse fredag.

TALTE FOR BØRGE IVARSEN: Justisminister Knut Storberget holdt minnetale for Børge Ivarsen.
  • Fvn.no
  • Amund Hestsveen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

KRISTIANSAND: — Natt til torsdag i forrige uke mens mange av oss sov veldig trygt, ble politimannen Børge Ivarsen fratatt livet. Det er vanskelig å forstå, sa justisminister Knut Storberget i sin minnetale til familien og kollegene under begravelsen fredag.

— Jeg har fått Børge Ivarsen beskrevet som politmann slik vi vil at politiet skal være: En som skaper trygghet i sitt lokalmiljø. En som er aktiv, trofast og solid, sa Storberget, og siterte Nordahl Griegs dikt "De beste":

døden kan flamme som kornmo

klarere ser vi enn før

hvert liv i dens hvite smerte

det er de beste som dør

— Børge var en svært godt likt og høyt respektert politimann, og mange steder i landet fyller politimenn og politikvinner denne rollen. De skaper trygghet i måten de er på, instansen de representerer og jobben de gjør. De reiser ut for oss for å løse de vanskelige oppdragene, også de som innebærer risiko, alt for å skape trygghet for oss, sa Storberget.

Trøstet familien

Storberget talte personlig til familien og gav dem trøstende ord.

— Vit at vi sørger med dere. Det er ingen rettferdighet i dette, og ingen trøst. Vi kjenner egentlig bare på sorgen, fortvilelsen og sinnet over Børges død.

— Våre tanker må også gå videre: I natt, mens vi sov. var andre politimenn og kvinner ute på jobb. Slik Børge Ivarsen var.

Og den natten som kommer i Agder og andre deler av landet, så er politimenn på jobb for å sørge for at vi kan sove trygt. Vi vet at Børge Ivarsens kolleger, med dypeste følelse av ansvar, også i natt vil hjelpe dem som trenger det.

Det er ingen bedre måte å hedre Børges minne på, enn å strekke seg mot de idealene, sa Storberget, før han lyste fred over Børge Ivarsens minne, som av andre ble beskrevet som noe sjelden som "en beskjeden bergenser".

- Ingen å miste

Dere i familien har mistet en som er helt uerstattelig, sa politidirektør Ingelin Killengreen i sin minnetale.

— Vi i politiet har ingen å miste. Også vi i politiledelsen sliter. Vi spør oss selv hvordan vi kan unngå at slikt skjer. Vi har mange spørsmål, og får antagelig ikke svar på disse spørsmålene, sa Killengreen.

Hun beskrev Børge Ivarsen som en fremragende polititjenestemann.

— Han valgte en utdanning og et yrke, noe som betyr at han ønsket å tjene andre. Baksiden i det å være glad i noen, er smerten over å miste dem. Og det å ikke sørge, betyr at man ikke har tapt noe av verdi, minnet hun om.

Publisert: