TV Norge-sjefen fikk sparken på TV-nyhetene

Pål Trælvik sparkes fra jobben som administrerende direktør i TV Norge. En intetanende Trælvik fikk beskjeden via TV 2-nyhetene onsdag kveld.

Publisert: Publisert:

Styret i TV Norge skal ikke lenger ha tillit til Trælvik.

— Dette kommer helt overraskende på meg. Jeg har ikke hørt noe fra styret som skulle tilsi at jeg får sparken, sa Trælvik til NTB onsdag kveld.

Han måtte selv ringe styret for å få saken bekreftet.

Ifølge TV 2 blir TV Norges økonomidirektør Morten Skotland Hansen konstituert som ny leder for kanalen, men selv har han ingen kjennskap til dette.

— Jeg er ikke blitt forespurt, og vet ingenting om dette, bedyret Skotland Hansen overfor NTB onsdag kveld.

Ny styreleder TV Norge AS eies av konkurrenten TV 2, som har 49,3 prosent av aksjene, og av det amerikanske selskapet SBS Broadcasting, som eier 50,7 prosent av aksjene. Leder i styret er Markus Tellenbach, som nylig overtok jobben som administrerende direktør i SBS.

For litt over en uke siden sa Tellenbach i et intervju med Dagens Næringsliv, at han i løpet av to år vil gjøre TV Norge til en markedsledende TV-kanal for seere mellom 15 og 34 år.

— I begynnelsen var TV Norge en nisjekanal, og det er først nylig at kanalen har vist sitt sanne potensial. Vi vil at TV Norge skal spille i toppdivisjonen, sa Markus Tellenbach.

TV Norge har opplevd eventyrlige seertall denne våren, etter at Big Brother ble lansert på kanalen. Det har ført til økte reklameinntekter, men før Big Brother var kanalen svært dårlig butikk. Millionene har rent ut av TV Norge AS. I løpet av de siste tre årene skal kanalen ha hatt et samlet driftsunderskudd på 400 millioner kroner. Redningen har vært en økonomisk garanti fra TV 2.

Fikk kniven på strupen I februar i år ble det spekulert i pressen om at Pål Trælvik kunne få sparken, dersom han ikke holdt årets budsjett. Daværende administrerende direktør i SBS Broadcasting, Howard Knight, sa følgende til Dagens Næringsliv:

— Trælvik gjør en god jobb i et veldig vanskelig og komplekst marked. Hvis vi en gang kommer til den konklusjonen at han ikke gjør en god jobb, så vil TV Norge handle deretter. Men i forhold til SBS gjør Trælvik en god jobb, sa Knight.

Men siden da har altså en ny sjef overtatt SBS og dermed TV Norge. (NTB)

Publisert: