Fire maskiner i én

Asus Transformerbook lar deg velge mellom Windows og Android.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Sist sommer lanserte Asus en PC som var tre ting i én – bærbar PC, nettbrett og en stasjonær maskin – og den kjørte både Android og Windows.

Asus har nå utviklet dette konseptet videre, og på CES-messen i Las Vegas kunne styreformann Jonney Shih ta sløret av Asus nyeste bærbare PC, den såkalte Transformer Book Duet TD300. TD300 er i motsetning til sin forgjenger et noe mer rendyrket konsept, da den «kun» fungerer som enten en bærbar PC eller et nettbrett, og ikke som en noe enkel stasjonær maskin.

Maskinen ser ut som en Ultrabook og har i likhet med sin forgjenger både Windows og Android ferdig installert, noe som sørger for at dette er fire maskiner i ett – Windows-nettbrett, Android-nettbrett, Windows-PC og Android-PC.

Første av sitt slag

p5-Ewg2xELa92.jpg

Asus har tatt i bruk Windows 8.1 og Android 4.1 Jelly Bean, og med hybridfunksjonaliteten er maskinen den første av sitt slag. Den skal også være den første maskinen i verden med Intels nye Bay Trail-prosessor og to operativsystemer.Under presentasjonen la Shih vekt på at de har jobbet mye for å gjøre opplevelsen god både når maskinen tar i bruk Windows, og når den tar i bruk Android. De to skal ikke være smurt sammen på en ugunstig måte.

— Det er hverken Windows på Android, eller Android på Windows, sa Shih.

For å veksle mellom de to operativsystemene skal det være nok å trykke på én eneste knapp, og det skal ikke ta mer enn fire sekunder før du sitter med et nytt system i fanget. Akkurat dette setter Intel, en prosessorgigant som Asus samarbeider tett med, stor pris på:

— Det er bare Asus som får til å lage en virkelig god opplevelse med både Windows og Android, sa Renee James, president i Intel, fra scenen.

Intel har under CES-messen brukt mye tid på å presentere PC-er som kombinerer Windows og Android, noe vi vil komme tilbake til i en egen artikkel.

Kraftig maskinvare

Transformer Book Duet TD300 har videre en 13,3-tommers skjerm, og du kan velge mellom full HD-oppløsning eller 1366 x 768 piksler. Selve nettbrettbiten har en lagringskapasitet på 64 eller 128 GB, mens tastaturdelen kan lastes med en hel terabyte.

Prosessorkraft får maskinen fra en Intel i3-, i5- eller i7-prosessor i forskjellige varianter.Det er mye solid maskinvare, noe som har bidratt til at tykkelsen måler 28 millimeter og at vektnåla viser voksne 1,9 kilogram.

Batteriet har en kapasitet på 38 Wh, men hva det betyr i batteritid for maskinen ville ikke Asus snakke stort om, ei heller om når den skal lanseres. Prisen for grunnmodellen er imidlertid klar – 599 dollar skal Asus ha for maskinen, noe som kan oversettes til i underkant av 5000 norske kroner.

Er du på jakt etter ny bærbare PC?

Disse modellene anbefaler vi

Publisert: