Apple-lanseringen er i gang

Her er teknologikjempens siste nyheter.

NY IPHONE. Iphone SE skal den nye 4 tommeren hete.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

«Let us loop you in» har Apple valgt å kalle dagens lanseringsevent som finner sted i Apples hovedkvarter i Cupertino i California.

På forhånd har det vært spekulert i at Apple ville dra sløret av en ny Iphone med fire tommers skjerm og en Ipad Pro med 9,7 tommers skjerm.

Apple-sjef Tim Cook åpnet ballet med å annonsere at det nå finnes én milliard Apple-enheter i bruk verden over.

Som ofte på slike eventer skal diverse prosjekter og initiativer nevnes. Så også denne gang, med miljøvennlig produksjon og helse som stikkord.

Apples ResearchKit har ifølge Apple gjort at tusenvis har deltatt i helseundersøkelser med viktige helsedata. Et forskningsinitiativ som nå utvides med Carekit som skal gjøre det enklere å få gode kunnskaper om pasienter og for folk til å ta et mer aktivt ansvar for sin egen helse.

Skryt av Apples Watch og hvor viktig den har blitt for brukerne stod også på skryteskjemaet. Og ikke minst nye remmer til Apples smartklokke. Hver fjerde Apple Watch bytter ifølge Apple stadig klokkerem.

Apple-TV

Den nye Apple TV-en som ble lansert i høst har solgt rekordbra, og antallet apper har passert 5000. Nå oppdaterer Apple sitt TVos som blant annet gjør det mulig å styre flere funksjoner med Apples Siri. Med den nye oppdatering som blir nedlastbar i dag gjør det også mulig å sortere TV-innholdet i foldere.

Iphone SE

Så var det omsider klar for lanseringen av en ny Iphone med 4 tommers skjer, som neppe kom som en overraskelse på noen. Og ja, navnet blir Iphone SE, og den får samme prosessorkapasitet som Iphone 6S.

Apple omtaler den som verdens kraftigste 4 tommer.

tb016449_doc6oy8e3gocwyj8mmna9m.jpg

Økt batterikapasitet skal den også ha, og den er utstyrt med et kamera på 12MP. Greg Joswiak kunne fortelle at den vil ha Apple Pay på plass.

Prisene starter på 399 dollar for 16GB og 499 dollar for 64GB, som gjør den til tidenes billigste Iphone ved lansering. Apple er da også klare på at dette skal være en telefon oppnåelig for de som aldri har hatt en telefon før.

Iphone SE vil være i salg fra i dag og skal være tilgjengelig i 100 land i løpet av mai.

Les også

Trenger du virkelig å lukke apper for å spare batteriet?

Ios 9.3

Så var det duket for Ios 9.3 som blant annet får hva Apple kaller "Night Shift" som gjør at skjermen automatisk endrer fargetemeratur avhegig av tid på døgnet. Apple News om brukes av 50 millioner brukere er også blant oppdateringene.

Apple Car play støttes av stadig flere bilprodusenter, og siste versjon skal blant annet får bedre kartfunksjoner og bedre støtte for Apple Music.

Ny Ipad

Som mange hadde trodd, lanserte også Apple en ny Ipad, nærmere en Ipad pro med 9.7 tommers skjerm som kan brukes med eget tastatur og Apple Pencil.

OPPDATERT: Phil Schiller viser frem Ipad-familien oppdatert med nye IpadPro 9,7.

Startprisen blir 599 dollar for 32Gb versjonen, mens du må ut med 899 dollar for 256 GB versjonen. Norske priser er ikke klare, ei heller norsk lanseringsdato.

Publisert: