Apple tilbakekaller Ipad-ladere

Elektrisk feil i de vanlige laderne.

BLE UNDERSØKT: I sommer ble laderne, som blant annet ble brukt i skoleverket, gjennomgått. En konkret episode der et barn fikk elektrisk støt, var en vesentlig faktor i saken, opplyser Nkom. Nå tilbakekalles laderne.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Feilen på en av de vanligste Ipad-laderne ble oppdaget i april i fjor.

Apple tilbakekaller laderne, og ber kundene oppsøke forhandler for å bytte lader.

Det frivillige tiltaket kommer etter at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i 2015 reiste tilsyn mot Apple etter bekymringsmelding om elektrisk feil på laderne, skriver Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

— Nkom er fornøyd med at Apple er føre var og tilbakekaller utstyret for å hindre potensielt farlige situasjoner, sier senioringeniør Paul-Erling Lia.

Apple har valgt å trekke tilbake ladere til Mac og visse typer Ios-utstyr, deriblant nettbrett og tilbyr kunderny lader,opplyser Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i enpressemelding.

Vi garanterer at du får det mer ryddig hjemme om du følger denne listen:

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

6,8 millioner slike i Norge

Lia sier til oss at det i følge Apple er solgt 6,8 millioner slike aldere i Norge siden 2003 og frem til feilen ble oppdaget i 2015. Nkom har så langt registrert tre totalbrudd og 12 brudd i plasten på kontakten.

— Det er langt under EU-kravene for å utstede krav om at et produkt må trekkes tilbake, men vi oppfordrer likevel folk til å benytte seg av Apples tilbud om ny lader, sier Lia.

Oppdager man et plastbrudd på laderen, må man snarest slutte å bruke den, oppfordrer Lia, som understreker at man er fornøyd med Apples håndtering av saken.

Tilsynssaken er avsluttet, men Apple har på frivillig grunnlag valgt å trekke tilbake ladere til Mac og visse typer Ios utstyr, deriblant iPad. Disse laderne er solgt i en rekke land, også i Norge, og Apple tilbyr nå kundene ny lader: http://www.apple.com/no/support/ac-wallplug-adapter/.

Mobilen registrerer hvor du er, og når du er der:

Les også

Det hemmelige kartet på mobilen

Har du tips om denne saken? Send oss en epost!

Disse må byttes ut

Apple har sendt ut en pressemelding hvor man pressiserer at det er selve vegg— eller støpseladapteret (den delen du putter inn i stikkontakten) som byttes, og ikke «ladedelen» av laderne. Vi har også snakket med Apples representant i Norge som bekrefter dette.

SJEKK SELV: Ifølge Apple har en berørt adapter med støpsel har fire eller fem eller ingen tegn på sporet på innsiden der den kobles til en strømadapteret fra Apple. Adapterne med ny utforming har en regionkode på tre bokstaver. FOTO: APPLE

Nye støpsleladaptere skal allerede være på plass hos de norske Apple-forhandlerne.— Vi er klar med bytteenheter i butikken på Kvadrat, så kunder kan ta med seg sin(e) adapter og få de byttet hvis de har en eller flere av de berørte adapterne, skriver daglig leder Tore Wick hos Apple-forhandleren Tell på Kvadrat kjøpesenter i Sandnes, i en e-post.

Har du lyst til å få flere nyheter om sosiale medier, teknologi og din digitale hverdag? Følg oss på Facebook eller Twitter!

Les mer om Apple:

Les også

Feil i «finn min telefon» har blitt deres mareritt

Les også

Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt

Les også

- Pappa, jeg skulle ønske jeg kunne lage pannekaker av lego

Les også

Skuffende salg av smarttelefoner

Les også

Iphone-lader eksploderte i senga til Lena (12)

Les også

Frykter Ipad-lader kan være farlige å bruke

Sjekk vårt nye teknologimagasin, der vi snakker om blant annet VR som kommer for fullt i 2016:

Dette hemmelige kartet kan sette en støkk i noen og enhver:

Publisert: