Apple innrømmer å ha lagt inn Error 53 med vilje

Hevder det er for å beskytte kundens sikkerhet.

UNRUKELIG: Error 53 gjør at telefonen går i en uendelig omstartssyklus, og i praksis gjør telefonen ubrukelig.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Apple tar nå bladet fra munnen og innrømmer tilThe Guardianat «Error 53» er plantet i nyere Iphone-telefoner med vilje. Feilmeldingen er ifølge Apple en nødvendig sikkerhetsfunksjon i telefonen, og ikke en tilfeldig feil.

Uttalelsen kommer etter at den britiske avisen belyste problemet rundt den kritiske feilenfredag i forrige uke. Tusenvis av Iphone-brukere verden over skal ha fått telefonene sine ødelagt av Error 53-meldingen i det siste.

Hva er Error 53?

Det omtalte problemet er som sagt kjent som Error 53. Feilen gjør at telefonen går i en uendelig omstartssyklus, og i praksis gjør telefonen ubrukelig.

Omtrent alle som er rammet skal ha byttet ut fingeravstrykksleser (Touch ID) på telefonen, enten fordi knappen var ødelagt, eller som en del av at et skjermbytte hvor hjemknappen ble byttet ut i samme slengen.

Telefonen kan derfor bli komplett ubrukelig dersom du for eksempel får skiftet skjerm hos et uautorisert verksted. Så fort den originale hjem-knappen med Touch ID ikke lengermatcher med deresterende delene i telefonen, låser den seg automatisk.

Dette er også dårlig nytt for forbrukere som skifter skjermer selv. Kjøper du deg en tredjeparts del fra for eksempel Ebay, kan du ende opp med en låst telefon, forutsatt at du også bytter ut hjemknappen, ikke bare skjermen.

Et av unntakene er dersom du fortsatt ikke har oppgradert telefonen din tilIos9. Ifølge The Guardian har flere forbrukere skiftet skjerm og fått problemer med Error 53 først etter å ha oppgradert telefonen.

Lagt inn med vilje

Debatten rundt feilen har naturlig nok rast blant leserne, men Apple sier altså at det hele er en sikkerhetsmekanisme for å forhindre at noen får tilgang til fingeravtrykksdataen til brukerne.

— Vi tar kundenes sikkerhet svært alvorlig, og Error 53 er en sikkertssjekk utformet for å beskytte våre brukere, forklarer en talsperson fra Apple.

Om Error 53 slår innskal det bli helt umulig å tømme telefonen for bilder, musikk eller annen data. Sperren er også lagt inn for å forhindre at uønskede ikke skal fåtilgang til tjenester som Apple Pay.

Feilen sies å bare ramme de som bytter Touch ID-sensoren:

Vi byttet skjermen til en iPhone 6 Plus på søndag, og den lever fortsatt

Les mer:

Apple med massiv satsing på VR-teknologi

Så bra er Apples nye tastatur

Har du sjekket din?

Les også

Apple tilbakekaller Ipad-ladere

Unngå denne ladetabben:

Publisert: