BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»

Har fått grønt lys til å lage ny strømmetjeneste.

EGEN STRØMMETJENESTE. «Britfliix» skal bli en tjeneste som baserer seg på dagens strømmeløsning hos BBC, hvor de benytter seg av en avspiller kalt iPlayer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Britiske styresmakter har nå gitt BBC grønt lys til å utvikle en ny strømmetjeneste. Enn så lenge har prosjektet fått arbeidstittelen «Britflix», og kan bli en konkurrent til selskaper som Netflix og Amazon, melderThe Telegraph.

Dermed har britiske myndigheter ombestemt seg. Det ble nemlig fremmet et tilsvarende forslag tilbake i 2009 – som den gang ble avvist på grunn av blant annet BBCs rolle som allmennkringkaster.

Irriterer du deg over høy lyd i reklamepausene? Nå kommer løsningen!

BBC har en tilsvarende rolle i Storbritannia som det NRK har her på berget. Nå er imidlertid godkjennelsen gitt, hvor BBC angivelig er i en tidlig fase av både planlegging og utviklingen.

Arbeidstittelen er satt til «Britflix», og skal etter hva den engelske avisenThe Telegrapherfarer bli en abonnementsstyrt tjeneste – altså kan det være snakk om en direkte utfordrer til giganter som Netflix og Amazon.

Tjenesten skal basere seg på dagens strømmeløsning hos BBC, hvor de benytter seg av en avspiller kalt iPlayer.

Skal gi Amazon kamp om seerne: Netflix skal vise nye Top Gear

Disse seriene kan du snart se i HDR på Netflix

Hvem og hva får vi se?

Britiske brukere vil angivelig beholde den samme tilgangen til innholdet som statskanalen allerede produserer. Spørsmålet blir jo hvem andre som får glede av «Britflix» når det kommer. Per i dag er iPlayer begrenset til kun britiske brukere.

Samtidig kan man lure på hva man får se på den nye spilleren. Ifølge The Telegraph skal BBC angivelig se på mulighetene til å lage nye egenproduksjoner som kan vises på den nye plattformen.

BBC på sin side holder enn så lenge kortene tett til brystet. I et skriv som ble lagt frem av kanalen i forrige uke, stod det nye prosjektet kun omtalt som «some form of additional subscription service».

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Bruker du Netflix? Her er oversikten over årets nye serier og sesonger

Disse seriene kan du snart se i HDR på Netflix

Teknologimagasinet: — Android er bedre enn Iphone

Publisert: