Tesla-eier om ny modell: Raskeste masseproduserte bil

Tesla-gründer Elon Musk lanserte i dag en ny modell som han hevder vil bli den raskeste serieproduserte bilen på markedet.

POPULÆR: Tesla er en populær bil i Norge.
  • Ingeborg Moe
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

NyhetsbyråetBloomberg, som fulgte presskonferansen tirsdag kveld norsk tid, skriver at den nye modellen Model S P100D vil ha en rekkevidde på over 500 kilometer (315 miles) på en enkelt lading. Rekkevidden er 613 kilometer etter den europeiske NEDC-kjøresyklusen, ifølge Tesla.

Med batterioppgraderingen som kalles Ludicrous skal bilen kunne akselerere fra 0 til 60 miles (96 km) i timen på 2,7 sekunder.

Det er ingen tvil om at det finnes biler som går raskere enn dette. Men dette er ifølge Musk millionbiler som ikke lenger masseproduseres. Derfor går han altså offensivt ut i sin reklame for den nye modellen.

Tesla-gründer Elon Musk.

Amerikanske kunder kan betale 10.000 dollar for den nye og større batteripakken. Men det gjelder kun nye kunder.Eksisterende Tesla-eiere i USA må ut med 20.000 dollar, skriver AP.

Tesla-aksjen steg da Musk annonserte på Twitter at de ville komme med en produktnyheter i ettermiddag, før pressekonferansen startet.

Interessert i Tesla og elbiler? Sjekk disse sakene:

Publisert: