Venn pågrepet for drapet

En venn av den avdøde 18-åringen i Kongsvinger er pågrepet for drapet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

En person er pågrepet av politiet i Kongsvinger i forbindelse med drapet på en 18 år gammel mann, skriver Aftenposten.no. Den pågrepne skal være en venn av avdøde, og tilhører 18-åringens omgangskrets.

Lokalavisen Glåmdalen skriver at den siktede mannen ble pågrepet i Kongsvinger mandag kveld.

Politiet opplyser i en pressemelding at siktelsen er utarbeidet som en følge av at politiet mener det foreligger skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å ha forvoldt mannens død.

Trolig drept med kniv

Politiet har i dag mottatt foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Ifølge obduksjonsrapporten er dødsårsaken stikkskader i avdødes overkropp, herunder hode.

Drapsvåpenet antas å være en kniv eller et lignende skarpkantet redskap, ifølge politiet.

Politiet ønsker fortsatt ikke å gå ut med avdødes identitet, av hensyn til at en av de pårørende fortsatt ikke er varslet.

Hørte siste ord

Aftenposten.no snakket i går med Roger Treieborg, som bor tre etasjer over stedet der 18-åringen ble funnet. Etter at han hadde lagt seg ved 23.30-tiden hørte han stemmer utenfor soveromsvinduet. Stemmene han hørte tilhørte trolig den nå avdøde 18-åringen.

– Jeg hørte stemmer og en som sa «vær så snill, vær så snill». Deretter var det en pause før jeg hørte «mamma, mamma, mamma».

Les også

– Hørte drapsofferet rope «mamma, mamma, mamma»

Så ble det stille , fortalte Treiborg til Aftenposten.no.

Han angrer på at han ikke sto opp og kikket ut av vinduet, men han ante ikke at det han hørte var noe som trolig var en kamp på liv og død.

– Jeg trodde det var en liten krangel, forklarte han.

Ytterligere etterforskning

Politiet opplyser at de i løpet av de neste to dagene kommer til å gjennomføre ytterligere etterforskningsskritt, for å klarlegge omstendighetene rundt drapet. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Det har foreløpig ikke vært mulig å få tak i politiets talspersoner på Kongsvinger for en utfyllende kommentar om utviklingen.

Det var rundt halv to natt til søndag at politiet fikk melding om at en livløs person ble funnet i Iduns vei på Langeland, ikke langt fra Kongsvinger sentrum. Mannen ble funnet av en tilfeldig forbipasserende, og da politiet kom frem, fant de den unge mannen død utenfor en boligblokk.

Det blir pressekonferanse om saken klokken 14.

Publisert: