Mener beredskapstroppen ville vært et lett bytte

Oslo (NTB): Da politiets gummibåt stanset og tok inn vann på vei mot Utøya, ville politifolkene om bord vært et lett bytte for det man trodde var mellom tre og fem skyttere på øya, sier lederen for beredskapstroppen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

— Helt klart, vi og alle de andre på fjorden ville ha vært «sitting ducks». Men det var bare én båt der, og vi måtte komme oss over. På forhånd hadde mannskapene vurdert risikoen og akseptert denne, sier Anders Snortheimsmoen til Dagsavisen.

Den røde politibåten var ikke dimensjonert for ti mann med full utrustning, og fikk motortrøbbel og begynte å ta inn vann på vei over mot Utvika. Til alt hell kom sivile beredskapstroppen til unnsetning.

Les også

[No available link text]

Snortheimsmoen sier hva som helst kunne skjedd hvis de sju politifolkene fra beredskapstroppen og tre kolleger fra Nordre Buskerud politidistrikt hadde havnet i vannet.— Men gutta mine er godt trent, så jeg er rimelig trygg på at de hadde klart seg, kastet av seg deler av utstyret og svømt i land. Det er ikke båten som driver gutta mine, men kampviljen, sier han.

Publisert: