Statoil-ansatte i Algerie igjen

Statoil bekrefter at selskapet igjen har ansatte på plass i Algerie på permanent basis. Foreløpig gjelder dette bare basen i Hassi Messaoud, ikke anleggene i In Aménas og In Salah.

Publisert Publisert
  • NTB

Selskapet trakk alle sine ansatte ut av Algerie etter terrorangrepet mot In Aménas i januar. 40 ansatte ved anlegget ble drept, blant dem fem norske Statoil-ansatte.

— Siden sensommeren har vi gradvis begynt å vende tilbake til operasjonsbasen i Hassi Messaoud, først i kortere perioder, men for noen uker siden var de første 40 tilbake på permanent basis, sier pressekontakt Knut Rostad i Statoil til NTB.

algerie0909_468.jpg Foto: STATOIL

Det tallet inkluderer noen norske borgere, men også lokalt ansatte og andre nasjonaliteter.

Sikkerhet først

— Det er snakk om en stegvis tilnærming, og vi vil være helt trygge på at sikkerheten er på plass før våre ansatte returnerer, sier Rostad.

Oljeselskapet holder på med å implementere en rekke sikkerhetstiltak, blant annet på bakgrunn av en granskingsrapport. Statoil har hele tiden gjort det klart at det ikke er aktuelt å vende tilbake før sikkerheten er tilfredsstillende.

— Vi vet ikke når det kan skje. In Aménas er det anlegget hvor implementeringen av sikkerhetstiltak har kommet kortest, og det er ikke aktuelt med retur dit på en stund ennå. I In Salah er tiltakene kommet noe lenger, men heller ikke der kan vi si når det er mulig å returnere, forklarer Rostad.

Administrasjon

Hassi Messaoud, hvor det nå er Statoil-ansatte, er en by som ligger flere hundre kilometer fra de to produksjonsanleggene.

— Der vi har folk nå, er det på mange måter snakk om et administrasjonsbygg som vi deler med våre partnere Sonatrach og BP, forteller Rostad.

Publisert