Funnet drept

Siktet 25-åring erkjenner å ha bortført og drept Faiza Ashraf, ifølge politiet.

BORTFØRT: Faiza Ashraf har vært savnet siden hun forsvant fra dette busstoppet for tre uker siden. Foto: Magnar Kirknes, Aftenposten
  • Aftenposten
  • Jon Dagsland Holgersen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Den savnede Faiza Ashraf (26) er funnet drept i et turområde i Asker, opplyser politiet på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Den siktede 25-åringen har erkjent at han har bortført og drept Faiza. Det var på grunnlag av denne informasjonen politiet fant henne.

Siktelsen mot mannen er nå utvidet til overlagt drap, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under videospilleren

Siktet for overlagt drap — Mye tyder på at hun ble drept samme dag som hun ble bortført, opplyser kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo.

— 25-åringen er siktet for overlagt drap på bakgrunn av informasjonen han ga i avhør, opplyser politiadvokat Kristin Røhne.

Harald Stabell sier det er vanskelig å beskrive med ord hvordan familien har opplevd de siste ukene, og spesielt etter den grusomme beskjeden de fikk i natt.

— Faren til Faiza så at politiet kom i natt, og hans første reaksjon var at nå kommer de med henne. Det gjorde de ikke, sier Stabell.

Gjennomførte en rekke søk Politiet i Asker og Bærum har gjennomført en rekke søk og dør-til-dør-aksjoner i området rundt Dikemark og Heggedal i Asker de siste ukene.

Det er i dette området de siste signalene fra Ashrafs telefon er registrert, men søkene har ikke gitt resultater.

- Bestilt kidnapping Politiet mener 25-åringen utførte kidnappingen på oppdrag fra en annen mann – en 28 år gammel norsk-pakistansk drosjesjåfør.

Ingen av de to siktede og varetektsfengslede mennene erkjenner å ha noen tilknytning til forsvinningen, etter det kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo har sagt.

Det er ikke registrert livstegn fra Faiza Ashraf siden hun forsvant.

Publisert: