Statsministeren til de hjemvendte soldatene: – Velkommen hjem

Det siste flyet med norske kampsoldater som har vært i Afghanistan, landet lørdag ettermiddag på Oslo lufthavn. Statsministeren ønsket dem velkommen hjem.

Statsminister Erna Solberg holdt tale under mottakelsen for de siste norske styrkene som lørdag kom med fly fra Afghanistan til den militære delen av Gardermoen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Lørdag kom det siste flyet med soldater og utstyr hjem fra Afghanistan. Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Dere er den siste kontingenten som kommer hjem etter vel utført oppdrag for Nato i Afghanistan. Det har vært et krevende, men viktig oppdrag. Dere har løst det med profesjonalitet og integritet, sa statsminister Erna Solberg (H) til de hjemvendte soldatene på Gardermoen.

Sammen med forsvarssjef Frank Bakke-Jensen og sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo møtte hun opp for å ta imot de siste styrkene som kom tilbake til Norge.

– I samtale med afghanske myndigheter og våre nære allierte har jeg stadig hørt hvor verdsatt den norske militære innsatsen har vært. Dere har tatt gode avgjørelser under press, og vi er stolte av den jobben dere har gjort. Vi er stolte av dere, sa Solberg.

– På regjeringens vegne, tusen takk. Og velkommen hjem, fortsatte hun.

Siden 2001 har 9.200 nordmenn tjenestegjort i landet.

Det var 14. april i år at Nato avgjorde at alle allierte styrker skal trekkes ut av Afghanistan.

Regjeringen har imidlertid bestemt seg for å forlenge feltsykehus-bidraget i Kabul ut 2021. Derfor vil det fortsatt være personell igjen for å drive dette. Alle andre er altså lørdag ute av Afghanistan.

Publisert: