Disse bildene av «mobilfrie» mennesker går verden rundt

Fotografen håper bildene vil avstedkomme et lite øyeblikk av erkjennelse.

ANGIE AND ME. Fotograf Eric Pickersgrill mener dette kanskje er det viktigste bildet i hans billedserie Removed, hvor mobiler og nettbrett er fjernet. - Med en gang du ser deg selv i bildet, blir du litt mer klar over hva som skjer, sier Pickersgrill.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det begynte med hjemlengsel og en kaféfrokost. Den amerikanske fotografen og kunstneren Eric Pickersgrill kunne ikke unngå å legge merke til familien som spiste sammen på den lille kafeen hvor han pleide å tilbringe morgenene når han oppholdt seg i kunstnerboligen sin nord i delstaten New York.

— Det var måten de delte det fysiske rommet på samtidig som de kommuniserte med mennesker andre steder. Kanskje var det lyset, eller moren i familien som ikke brukte mobil eller nettbrett, som fikk meg til å se for meg et svært følelsesladet bilde.

WENDY BRIANS KIDS.

Pickersgrill forteller at opplevelsen på kafeen fikk han til å legge merke til folks mobilbruk, men i motsetning til andre kunstnere som tar bilder av folk som brukte mobilen på en mer fotojournalistisk måte, visste han med seg selv at han ikke ønsket å ta bilder av mennesker som bare brukte mobiler og nettbrett.

TYNA ADDI

Var iferd med å sovne

En kveld etter at han var kommet hjem fra et opphold i kunstnerboligen og lå ved siden av sin kone i sengen og sjekket e-post på mobilen slik han pleide å gjøre, mistet han mobilen i gulvet i det øyenlokkene var iferd med å gli igjen.

MICHELLE AND JIMMY

— Før jeg bøyde meg ned for å plukke opp telefonen la jeg merke til den tomme og bøyde hånden min, og innså at det var slik jeg kunne ta bildene til billedserien Removed.

JAMIE AND JONI AIDEN.

Nå har bildene av mennesker hvor Pickersgrill har fjernet mobiler og nettbrett blitt fanget opp av tradisjonelle og sosiale medier.

SNOOPYS
Les også

Sjekker du også mobilen mer enn 60 ganger om dagen? Slik tar du tibake kontrollen

Ønsker å få folk til å tenke

— De siste par dagene har vært utrolig spennende, og som artist er det å nå ut til et så stort publikum bare noe man kan drømme om. Jeg føler med så privilegert, sier Pickersgrill til oss.

MOM AND DAD

Han forteller at reaksjonene har vært mange på bildene han ønsker skal gjøre folk bevisste på det sosiale skiftet den teknologiske utviklingen fører med seg. «Hyklersk», «bare synd jeg ser disse bildene på mobilen», er bare noen.

— Jeg håper at bildene skal avstedkomme et lite øyeblikk av erkjennelse, slik jeg opplevde på kafeen den morgenen, sier Pickersgrill.

HEADON

Flere bilder kan du se på Pickergrills hjemmeside www.removed.social eller følge han på Instagram. Bildene er forøvrig tatt med et storformat 4x5 monorail kamera.

Er du mobilavhengig?

Les også

Sjekker du også mobilen mer enn 60 ganger om dagen?

Hva gjør egentlig mobiltelefonen med oss?

Mener spedbarn kan føle seg avvist:

Les også

Advarer småbarnsforeldre mot mobilbruk

Les også

Undersøkelse: Mest mobbing via Snapchat

Les også

- Vi ser nybakte mødre som ikke får med seg signaler på sult

Fått med deg disse?

Publisert: