Dette er de beste digitale julegavene

Fire digitale og ett analogt gavetips som kan redde julestemningen.

JULEGAVER: Det kan være en utfordring å finne de gode og smarte julegavene. Med økt batteritid er mindre sjanse for at man går tom for strøm midt i en selfie.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Julen nærmer seg med stormskritt og julegavelisten skriker imot deg med en rekke spørsmålstegn.

Fortvil ikke, vi har samlet et knippe julegavetips fra den digitale verden. Og ett fra den analoge. Utgangspunktet er våre egne og julegavetips fra teknologijournalistene i tek.no.

1. Bedre batteritid

Når mobilprodusentene åpenbart er opptatt av alt mulig annet enn å gi oss bedre batteritid, kan en nødlader/nødbatteri være tingen.

Her finnes det en rekke ulike varianter å velge mellom, med priser fra en hundrelapp og oppover. For eksempel PNYs kompakte nødbatteri, som tek.no har anbefalt.

Appeldeksel.jpg

Eller hva med et mobildeksel med innebygget batteri slik Apple nylig lanserte til de populære Iphone 6og 6S? Litt ekstra vekt og en stiv prislapp på 1100 kroner til tross, den kan fort vise seg å bli en favoritt. Beskytter telefonen gjør batterietuiet også.Med både telefonen og batteridekselet fulladet skryter Apple av at det skal kunne mobilsurfes i opptil 18 timer.

Det kan bli bedre:

2. Strømmebokser

Les også

Norge er på TV-strømmetoppen

selv om vi ifølge en kundetilfredshetsanalyse EPSI Rating har gjennomført, ønsker oss mer, bedre og nyere innhold.

Les også

Netflix må se seg slått

Med en strømme— eller medieboks under eller i TV-en er du klar for dekoderfri TV, og vi tipper at både Googles nye Chromecast og siste versjon av Apple-TV vil ligge under mange juletrær i år.Nye Apple-TV er betydelig oppdatert sammenlignet med forgjengerne, og kan blant annet brukes som spillkonsoll. For ikke å snakke om at full appstøtte endelig er på plass. Ny er også prisen som har gjort et hopp til 1700 kroner. Les test av Apple-TV.

Et langt rimeligere og enklere alternativ er Google Chromecast 2. Siste versjon av Googles strømmeding koster 379 kroner og skal gjøre TV-en smart. En super gave til alle som har en TV. Les test av Google Chromecast 2.

Er du på jakt etter strømmeboks som også kan brukes som spillkonsoll, er Nivida Shield en utfordrer til Apple TV som verdt å sjekke ut.

3. Droner

VALGFRITT: Du kan sette en beskyttelsesring utenpå Hubsan X4 HD hvis du vil. FOTO: Torstein Norum Bugge, Tek.no

10 eller 40 år. Droneflyging er gøy for både store og små. Droner fås fra et par hundrelapper og opp til titusener av kroner.Tek.no har gjort en

Les også

test av seks billige droner

. Til topps gikk kameradronen Hubsan X4 HD. En liten og nett drone, som gir deg veldig mye moro for 700 kroner. Les testen.

En annen anbefalt drone er Hábrók Nano Quadcopter som koster 279 kroner. Ifølge testerne i Tek.no er den lett å styre, gjør morsomme triks og har grei batteritid. Perfekt for minstemann i huset. Hele testen leser du her.

Les også

Test av seks billige droner

Men pass på!

Les også

Ny rapport viser at ni av ti droner har mangler

4. VR-briller

FREMTIDEN: Med et par VR-briller kan du gi bort en smak av fremtiden i julegave. FOTO: Geir Amundsen

Sliter du med gaven til den som har det meste, ja, da kan et par VR-briller være tingen. VR, eller

Les også

virtuell virkelighet

, er rett nok fortsatt i en tidlig fase, men med store aktører som Facebook og Google på banen, er det mange som spår at

Les også

«alle» vil sitte med et par VR-briller på nesa

i nær fremtid.Ikke vet vi, men hvorfor ikke gi en prøvesmak på VR-fremtiden i form av et par VR-briller i julegave? Det behøver nemlig ikke koste mer enn femtilappen Clas Ohlson tar for sin VR-brille i papp som bruker mobilen som skjerm. Skjønt kvaliteten er ikke all verden.

Legger du på seks-syv hundrelapper finner du VR-briller som Freefly VR, også det en modell som bruker mobilskjermen.

Les også

Er du klar for den virtuelle virkeligheten?

Les også

Google Street View klar for VR-briller

5. Vinyl

COMEBACK: Det selges stadig flere platespillere som denne fra Rega. FOTO: Rega

Julen er nostalgiens høyttid, så hva passer vel ikke bedre enn å satse på nettopp nostalgi? I disse strømmetider hvor CD-samlinger stues bort på loft og kjellere, opplever vinyl og platespillere økt salg og popularitet.Og nei, mottageren må ikke være hverken hipster eller utpreget nostalgiker. Det holder lenge å være glad i musikk. Og kanskje er det på tide å innvie husets 17-åring i vinylens verden og fars LP-samling?

Det finnes i dag et godt utvalg av platespillere på markedet. En god og prisgunstig platespiller er Rega RP1. For 3000 kroner får du en komplett platespiller som har høstet mange lovord i Hi-fi-pressen for sin gode lydkvalitet.

Eller hva med en norskprodusert platespiller fra Electrocompaniet til den nette sum av 29.000 kroner?

Står smartklokke på ønskelisten?

Publisert: