Her er de største Apple-nyhetene

Slik blir din "nye" Iphone.

WWDC15. Apples CEO, Tim Cook, på utviklerkonferansen i San Francisco mandag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I kveld norsk tid åpnet årets utgave av Apples utviklerforum WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) i Moscone Center i San Francisco.

Her er det ikke bare verdens utviklermiljøer som får vite mer om hva Apple har på gang av nye muligheter og funksjonalitet. Apple benytter gjerne anledningen til større produktlanseringer og smakebiter på hva vi har vente i tiden fremover.

Startet ballet med «El capitan»

Apple-sjef Tim Cook startet lanseringsballet før han overlot scenen til Apples sjef for programvare, Craig Federighi. Han viste smakebiter fra nye OS X, Apples operativsystem for datamaskiner, som har fått tilnavnet «El capitan».

Ikke uventet skal det nye operativsystemet være både raskere og mindre strømkrevende, samt by på en rekke nye muligheter og funksjoner, inklusiv støtte 3D-verktøyet Metal. «El capitan» lanseres til høsten.

Slik blir din "nye" Iphone og Ipad

Og så var det duket for Ios 9, det nye operativsystemet for Iphone og Ipad. 83 prosent av alle har Ios-brukere har oppdatert til Ios 8 siden den ble lansert i september i fjor.

Foruten økt batterikapasitet, sikkerhet, og bedre brukervennlighet, var proaktivitet og intelligens Apples viktigste stikkord.

Siri, som angivelig har blitt både 40 prosent mer presis og 40 prosent raskere det siste året, skal bli både mer intelligent og proaktiv. Som når du skal ut å løpe på morgenene: Ios 9 og Siri vet at du liker å høre på musikk, og vil nå automatisk aktivere musikkspilleren når du setter i hodetelefonene.

ENDRINGER. Denne uken samler Apple utviklere fra hele verden for å vise frem nye muligheter.

Mottar du en samtale fra et ukjent nummer, vil telefonen gå gjennom e-posten for å sjekke hvem som ringer. Siri vil også foreslå apper.

Og nå kommer Apple Pay

Appel Pay får stadig flere brukersteder, og kommer til Storbritannia i løpet av sommeren. Den skal kunne brukes på Londons busser og T-baner.

Apple har ikke sagt noe om når tjenesten lanseres i Norge.

Kommer med nyhetsapp

Apple lanserte også en nyhetsapp kalt Apple News som skal samle nyheter på et sted. Tjenesten skal være personifisert, der brukerne selv velger hva slags nyheter hun vil ha, og får anbefalninger deretter.

Avisen The Guardian skriver at den nye nyhetsappen åpenbart er til for å ta opp konkurransen mot Facebook og deres fokus på egne nyhetstjenester. Facebook lanserte tidligere i år Instant article, der store mediehus nå skal publisere artiklene og innholdet sitt direkte på Facebook, og ikke via lenking tilbake til egne nettsider.

Nå vil også Apple ha en del av den kaken. Store mediegiganter som the Guardian, ESPN, The New York Times, Conde Nast, The Economist og Hearst skal produsere innhold spesifikt for Apples nye nyhetstjeneste.

Multitasking

Som det ble spekulert i på forhånd åpner Ios 9 for multitasking og splittskjerm på Ipad slik at man blant annet kjøre flere apper samtidig. Du kan også se video i flytende kvalitet, samtidig som man kjører andre apper.

Apple Watch

Apple viste også frem nye muligheter på Apple Watch og operativsystemet watchOS, blant annet muligheten til å bruke egne bilder som klokkebakgrunn.

Flere apper kan også kjøres på klokken uten å være avhengig av telefonen. Eller hva med å stille temperaturen i bilen med klokka slik Apple viste frem med VWs nye app.

...one more thing

Sist men ikke minst var det duket for den lenge forventede lanseringen av Apples musikkstrømmingstjeneste, Apple Music, som skal ta opp kampen mot blant andre Spotify og Pandora med en singel app og all musikken på et sted.

Les også:

Les også

- Apple Watch er treig, irriterende og klønete

Les også

Iphone-lader eksploderte i senga til Lena (12)

Les også

Vi har testet seks nettbrett

Les også

Her er Googles nye VR-briller

Les også

Frykter Ipad-lader kan være farlige å bruke

Les også

Dette Iphone-trikset bør alle prøve

Les også

Apple vil selge følelsene dine 

Les også

Ikeas trådløse lading er genial, men ikke om du har Iphone

Les også

Slik «snikleser» du Facebook-meldinger

SJEKK VÅR APPLE-SIDE eller trykk på Apple-taggen under artikkelen

Publisert: