Minst 20 milliarder i krisepakke

Regjeringens nye krisepakke som legges frem i dag, skal ha en ramme på minst 20 milliarder kroner.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Ifølge NRK vil krisepakken ha en ramme på mellom 20 og 25 milliarder kroner.

– De tiltakene vi legger fram i dag er de sterkeste tiltakene på over 30 år for å sikre arbeidsplasser, trygge norsk økonomi og dermed dempe virkningene av den internasjonale finanskrisen på norsk økonomi, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til NRK.

Les også: Beholder han jobben?

Stortingssalen klokken 11.00 — vi overfører Kristin Halvorsens tale direkte.

Bygg og anlegg

Ifølge det NRK får opplyst vil bygg— og anleggsprosjekter i kommunene få mesteparten av kronene i krisepakken som legges frem i formiddag. Over 300 prosjekter vil få midler fra krisepakken.

– Det er klart kommunesektoren blir en veldig viktig bit av denne pakken. Kommunene over hele landet har en mengde prosjekter som kan settes i gang raskt, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NRK.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sa søndag til NTB at pakken ville inneholde en betydelig satsing på bygg- og anlegg.

Skattelette for bedrifter Stavanger Aftenblad varsler at omtrent en tredel av krisepakken er rettet inn mot bedrifter i form av skattelette og støtte til nyskaping.

Hovedelementene i pakken skal etter det avisen erfarer være skattelette for alle bedrifter, blant annet i form av utsatt skatteinnbetaling, økte rammer til Skattefunn-ordningen, endringer i permitteringsreglene og ytterligere stimuleringstiltak og økte rammer til blant annet Innovasjon Norge.

Krisepakken skal også inneholde ekstra bevilgninger til veier, jernbane, gang- og sykkelstier og andre samferdselsprosjekter, samt til bygg- og vedlikeholdsprosjekter i kommuner og fylkeskommuner.

Også Garantiinstituttet for eksportkreditt vil få økte rammer.

Les også: Kraftig UiB-pekefinger til Kristin Halvorsen

Mer til idrettsprosjekter Adresseavisen melder på sin side at 250 millioner kroner i den nye krisepakken skal være øremerket til nye idrettsbygg. Med kommunale tilskudd og lån betyr det at det skal settes opp idrettsbygg for 1 milliard kroner i år.

Til nå har statlig tilskudd til nye idrettsanlegg vært gitt over ordningen med tippemidler, men som et resultat av krisepakken vil det i år komme midler direkte over statsbudsjettet.

Etter det Adresseavisen forstår vil regjeringen legge vekt på prosjekter som kan startes opp og aller helst stå ferdige i løpet av året.

Ola Nordmann kan ikke regne med noe skattelette. Krisepakken skal ikke inneholde noen lettelser i personbeskatningen.

Flere krisepakker er varslet den nærmeste tiden. Allerede 9. februar skal en ny pakke for bankene lanseres.

Les også: Det verste er foran oss

Les også: Finanskrisen rammer lærlinger

Hva mener du finansministeren bør bruke penger på? Si din mening her.

Publisert: