To siktet for forsettlig drap etter likfunn

To personer er pågrepet, siktet for forsettlig drap på en mann som tirsdag kveld ble funnet død i en bygård i Oslo, opplyser politiet

DRAP: En person ble funnet død i Schandorffsgate 4 i Oslo tirsdag kveld. Politiet etterforsker saken som drap. Liket antas å ha ligget en stund før det ble funnet. FOTO: Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

To personer er pågrepet, siktet for forsettlig drap på en mann som tirsdag kveld ble funnet død i en bygård i Oslo, opplyser politiet.

Den døde personen ble funnet ille tilredt, ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold— og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt. Drapet skal ha funnet sted for en tid tilbake.

Ifølge både Dagbladet.no og VG Nett var liket partert og levningene fordelt på flere steder i leiligheten. Dette er noe Rohde ikke ønsker å bekrefte.

— To personer er foreløpig siktet for forsettlig drap. Fengsling vil bli løpende vurdert, sa Rohde under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Tungt rusmiljø

Den ene av de to pågrepne er en person som tirsdag i 18.30-tiden kom inn til vakta ved Sentrum politistasjon og opplyste om at det lå en død og drept person i leiligheten i Schandorffsgate 4.

— Kriminalvakta rykket umiddelbart ut til leiligheten og kunne konstatere at det var en drept person i leiligheten, sier Rohde.

Begge de to siktede tilhører et tungt rusmiljø i hovedstaden. De er født i henholdsvis 1973 og 1979 og er begge norske statsborgere. Politiet kjenner ennå ikke til relasjonen mellom drapsofferet og de to siktede, men den ene av de to skal ha tilknytning til leiligheten der liket ble funnet.

Kriminalteknikere har jobbet på åstedet helt siden mannen ble funnet tirsdag kveld.

Har indikasjon

Den drepte er ennå ikke identifisert, men ble onsdag obdusert. Politiet avventer nå både tidfesting av når mannen kan være drept og dødsårsaken til de har snakket med rettsmedisinerne.

— Men vi har en indikasjon på hvem dette kan være og jobber ganske intenst med å komme fram til en identifikasjon, sier politiinspektøren.

Schandorffsgate 4, hvor liket ble funnet, er et botiltak for rusmisbrukere som drives av Kirkens Bymisjon. Flere av beboerne har vært inne til avhør.

Rohde opplyser at politiet står overfor en omfattende jobb med avhør av vitner de nærmeste dagene. Hun oppfordrer folk som kan sitte med opplysninger i saken om å tak kontakt med politiet.

Publisert: