I hemmelig møte om Martine

Kjell Magne Bondevik har i all hemmelighet møtt faren til Farouk Abdulhak, som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Magnussen i 2008.

Kjell Magne Bondevik har hatt samtaler med far til Farouk Abdulhak.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det skriver VG. Bondevik håper nå at samtalene skal ende med at Farouk Abdulhak lar seg utlevere frivillig til Storbritannia, ifølge avisen.

— Vi har ennå ikke fått til et gjennombrudd, men så lenge det er håp, jobber vi videre, sier Bondevik til VG.

Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Medstudenten Farouk Abdulhak er ettersøkt for drapet, men oppholder seg i hjemlandet Jemen, som verken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med.

Jemenittiske myndigheter har nektet å utlevere ham. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som i dag leder Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, og tidligere oljeminister Einar Steensnæs møtte Farouk Abdulhaks far Shaher Abdulhak på et hemmelig sted i april i år for å diskutere den fastlåste saken, skriver VG.

— Jeg vil ikke oppgi punktene vi diskuterte og hvilke reaksjoner som kom, men det jeg kan si, er at jeg opplevde at møtet ble holdt i en åpen og god atmosfære. Det var en søken etter løsninger, sier Bondevik.

De siste ukene har Oslosenteret også vært involvert i møter med Farouk Abdulhak selv.

— Farouk har fått synspunktene fra Martines familie, synspunkter som vi støtter, veldig klart presentert. Mistenkte fikk i likhet med faren også gitt uttrykk for sin situasjon og sine synspunkter, sier Bondevik.

Det er to uavhengige personer med tilknytning til Jemen som har ført diskusjonene med Farouk, skriver VG

Publisert: