Ettåringens mor uforstående til siktelsen

Moren til ettåringen som døde i Vanvikan onsdag, stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Publisert Publisert
  • NTB

— Siktelsen kom som en stor overraskelse. Hun har det veldig tøft og trodde at både hun og barnefaren skulle bli sluppet fri fredag, sier kvinnens forsvarer Tore Angen.

Knytter foreldrene til dødsfallet

Ettåringen ble obdusert torsdag, men det er fremdeles uklart hvordan barnet døde. Politiet mener likevel å ha skjellig grunn til mistanke mot begge foreldrene.

— De foreløpige opplysningene etter obduksjonen er slik at det er flere mulige dødsårsaker. Det er summen av obduksjonsrapporten og andre opplysninger som gir grunnlag for siktelsen, opplyste politiinspektør Sigbjørn Bjerkem i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse i Steinkjer fredag.

— Vi knytter siktelsen direkte opp mot at barnet døde. Vi mener vi har skjellig grunn til å mistenke at det har vært en form for opptreden som har ført til barnets død, sier Bjerkem.

Foreldrene framstilles for fengsling fredag klokken 12 og 14. Etter fengslingsmøtene vil politiet kalle inn til en ny pressekonferanse.

Nekter straffskyld

Den siktede farens forsvarer, Trond Peder Nilsen, har opplyst at den første legen som undersøkte barnet konkluderte med at barnet døde av kveling som følge av oppkast.

— Faren har så langt fortalt at han i løpet av de siste to døgnene før dødsfallet ikke observerte noe som kan forklare hvordan eller hvorfor sønnen døde. Han og moren har helt samsvarende forklaringer om dette, sier Nilsen til NTB.

— Det er konstatert at det var oppkast på barnet, men vi ønsker ikke å gå inn på innholdet i obduksjonsrapporten, sier lensmann Gunnar Solli i Leksvik og Inderøy.

— Det er tydelig at politiet mener det ligger noe i obduksjonsrapporten som gir skjellig grunn til mistanke. Jeg har ikke sett obduksjonsrapporten, men merker meg at det kan være flere mulige dødsårsaker, sier Angen.

— Dette er først og fremst en tragisk sak. Min jobb er å ivareta morens interesser på best mulig måte, legger han til.

Fant gutten død

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet klokka 12.40 onsdag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet. Ifølge farens forsvarer var det moren som fant gutten død på soverommet.

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for at barnevernet tirsdag besøkte familien og ba om bistand fra politiet, men fylkesmennene i både Sør- og Nord-Trøndelag oppretter nå tilsynssak.

Kripos vil avslutte de tekniske undersøkelsene på åstedet fredag.

29-åringen er tidligere dømt for volds- og narkotikakriminalitet, men ikke for handlinger som kan relateres til hva som skjedde da ettåringen døde. Mannen skal ha hatt en langvarig rushistorie, ifølge VG.

Publisert