Søket i Tamokdalen avsluttet for dagen – én av de omkomne er funnet

Letemannskapene har avsluttet søket i Tamokdalen for dagen på grunn av dårlig vær. Torsdag fortsetter søket etter de tre som fortsatt ligger begravd i snøen.

Publisert Publisert

Bårebiler ble onsdag sendt til Tamokdalen i Troms. Én av de fire som omkom i raset 2. januar, er funnet. Foto: Stein Wilhelmsen / Folkebladet / NTB scanpix

Et helikopter i Blåbærfjellet fotografert tidligere denne måneden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Onsdag tok letemannskapene seg inn til området i Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms der de fire skikjørerne ble tatt av snøskred. Tre timer etter at gravearbeidet kom i gang, ble én av de omkomne funnet. Vedkommende ble fraktet ned fra fjellet i helikopter og sendt til Tromsø i bårebil.

Arbeidet med å finne de tre som fremdeles ligger begravd i rasområdet, fortsatte utover onsdagen, men på grunn av dårlig vær måtte letemannskapene avslutte søket onsdag ettermiddag. Politiet opplyser at søket i skredområdet vil fortsette torsdag.

Norsk Folkehjelp, Røde Kors, politiet og Forsvaret bidro i leteaksjonen som startet onsdag formiddag etter at skredområdet var sikret og helikopterlandingsplassen var ferdig.

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

ANTATT OMKOMMET: De antatt omkomne finske skiløperne André Stenfors (32, fra v.), Niklas Nyman (36) og Mikael Sten (29). Foto: Privat / NTB Scanpix

ANTATT OMKOMMET: Svenske Disa Bäckström er blant de fire som er antatt omkommet i snøskredet i Tamokdalen forrige uke. Foto: Privat / NTB scanpix

Publisert