14-åring i respirator etter alkoholforgiftning

Tre ungdommer er sendt til sykehus i Levanger etter alkoholforgiftning natt til søndag.

Publisert: Publisert:
Berit Buran Juul

Én av ungdommene ligger i respirator på sykehuset Levanger.

En gutt på 14 år, en jente 17 år og en gutt som politiet ikke kjenner alderen på, er sendt til sykehuset Levanger med alkoholforgiftning natt til søndag, skriverAdressa.no.

Måtte utføre livreddende førstehjelp

— Vi ble kontaktet og fikk melding om beruselser. Da vi kom frem til gutten på 14 år var situasjonen så alvorlig at det var behov for ambulanse. Det måtte utføres livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen ligger gutten på 14 år i respirator på sykehuset Levanger. Jenta på 17 år ligger til observasjon på sykehuset.

Den tredje gutten hadde ikke politiet direkte kontakt med, og tilstanden hans er forløpig ikke kjent. Men også han skal være fraktet til sykehuset Levanger.

Skal ha drukket vodka

— Alle ungdommene skal ha drukket vodka. Det er fellesnevneren. De tre ungdommene har ellers hatt tilhold på ulike steder i Levanger, Skogn og Inderøy, sier Evensen.

— Vi undersøker nå om det er giftig sprit i omløp, eller om det kun er enkeltstående tilfeller.

— Det er veldig bekymringsfullt. Vi oppfordrer ungdommer til å ikke drikke noe de ikke kjenner opprinnelsen til. Alle ungdommene er under atten år, og skal egentlig ikke ha tilgang til alkohol, sier Morten Evensen, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Publisert: