Politiet: Drepte konen mens barna var i huset

Med parets barn til stede i huset, skal mannen i 30-årene ha drept konen. Mannen er også tiltalt for uaktsomt drap på deres fire måneder gamle sønn i 2017.

ÅSTEDET: Politiet jobber på drapsåstedet i Moenskogen på Borgenhaugen i Sarpsborg fredag. En person er pågrepet og siktet for ugjerningen. Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

NTB

Politiet ble varslet om drapet i boligen på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg ved 10-tiden fredag formiddag. Politiet fikk en nødtelefon og rykket ut til adressen i Moenskogen hvor de uten dramatikk pågrep mannen i begynnelsen av 30-årene.

– Politiet kom raskt til stedet og fant en kvinne som var hardt skadd, som seinere ble erklært død på stedet. Siktede er gift med avdøde og de har to mindreårige barn sammen, sier politiadvokat Behring Mirzaei.

Parets to barn var til stede i huset da politiet ankom huset. De ble fredag overlatt til barnevernet. Naboer Sarpsborg Arbeiderblad har fått opplysninger fra, skal fredag ha sett en liten gutt med blod på seg.

PÅGREPET: Politiet jobber på et drapsåsted i Moenskogen på Borgenhaugen i Sarpsborg fredag. En person er pågrepet og siktet for ugjerningen. Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen, opplyste til VG at det ikke var vedkommende som varslet om drapet, som ble pågrepet.

Under en pressekonferanse på politihuset i Ski opplyste politiet at barna planlegges avhørt i tilrettelagte avhør lørdag.

Tiltalt for drap

Den siktede mannen ble tidligere i desember tiltalt for uaktsomt drap på sin egen fire måneder gamle sønn i februar 2017, bekrefter politiet.

– Saken er per nå ikke berammet for hovedforhandling i retten, sier Mirzaei.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokat Andreas Schei 3. desember, men i samråd med forsvareren avgjorde påtalemyndigheten at de skulle vente til over jul med å forkynne tiltalen mot mannen.

– Jeg snakket med politiet og vi ble enige om å vente, så han slapp å få den beskjeden rett før jul. Tiltalen skulle forkynnes for ham etter nyttår, sier forsvareren, advokat Reidar Steinsvik, til NRK.

ORIENTERER: Politiadvokat Behring Mirzaei og etterforskningsleder Rikke Stefanie Hallgren under pressekonferansen på politihuset i Ski i forbindelse med drapet på en kvinne i Moenskogen på Borgenhaugen i Sarpsborg fredag. Kvinnens ektemann er siktet for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Badebalje

Mannens fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017. Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

Mannen har nektet straffskyld i denne saken. Han satt varetektsfengslet i flere måneder etter dødsfallet, men ble til slutt løslatt av Borgarting lagmannsrett i fjor sommer mot daglig meldeplikt for politiet. Han måtte imidlertid levere inn reisedokumentene sine til politiet ettersom domstolen mente det var en reell fare for at mannen kunne prøve å forlate Norge før saken ble behandlet av retten.

Verken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha blitt utvist.