Frp sier ja til bompenge­avtale. Venstre sier nei.

Bompengedramet i regjeringen fortsetter. Frp har sluttet seg til en fremforhandlet avtale. Venstre sier nei.

Publisert:

MØTTE PRESSEN: Partileder Siv Jensen (til v.) og nestlederne Sylvi Listhaug og Terje Søviknes. Foto: Heiko Junge

Frps landsstyre har i dag vært samlet for å diskutere en fremforhandlet bompengeavtale mellom de fire regjeringspartiene. Der sluttet de seg til avtalen.

– Den avtalen som ligger på bordet vil føre til en reduksjon i bompengebelastningen for folk flest, sa Siv Jensen på pressekonferansen etter møtet.

Hun viste også til at staten nå går inn med mer penger i store kollektivprosjekt i de fire store byene. Det betyr blant annet mer midler til Bybanen i Bergen.

Det betyr imidlertid ikke at saken er løst. Frp-leder Siv Jensen bekreftet at Venstre ikke stiller seg bak skissen slik den er blitt presentert av Frp.

– Nå er det opp til Venstre å avklare hvordan de stiller seg til det fremforhandlede resultatet. Hvis de ikke vil det, så er det opp til statsministeren å rydde opp i det. Venstre må forankre det på vegne av Venstre. Vi har nå fått tilslutning i vårt eget organ, sa Siv Jensen videre.

Jensen viste også til at hun mener saken nå er ferdigforhandlet.

– Frp har lenge ment at bompengebelastningen for folk flest har blitt for høy. Med den avtalen som ligger på bordet vil vi ta et steg i riktig retning, sier Frp-nestleder Terje Søviknes.

Publisert: