Denne Iphone-funksjonen bør du vurdere å slå av

Det kan koste deg dyrt om du ikke gjør det.

MYE NYTT: Ios 9 byr på flere nyheter, blant annet det Apple kaller «Wi-fi-hjelp». Men pass på, det kan være det lønner seg å slå den av.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mange har et mobilabonnement som inkluderer en begrenset datamengde i måneden. Bruker du mer, løper taksameteret gjerne fort.

Iphone-eiere med Ios 9 installert bør derfor merke seg at den nyeste versjonen av Apples operativsystem for mobile enheter har forhåndsaktivert en funksjon kalt «Wi-fi-hjelp», skriver blant andre cbsnews.

Myte eller fakta?

Les også

Kan USB-minnepinnen bare nappes rett ut?

Verdt å vurdere

Den slår automatisk over på mobilnettet når wi-fi-forbindelsen er dårlig. Kjekt å slippe å måtte slå av wi-fi hver gang man vil tvinge telefonen fra et dårlig wi-fi-nett over på mobilnett, og praktisk i jakten på optimale og sømløse surfeforhold.

Skjønt har man begrenset med data inkludert i mobilabonnementet, kan det fort bli en kostbar automatikk hvis man tror man er i et trådløst nettverk når telefonen i virkeligheten velger å hente surfedata over mobilnettet. Det eneste varslet du får er at selve wi-fi symbolet på telefonen blir grått.

Betaler du for mye?

Les også

Store pris- og kapasitetsforskjeller på mobilt bredbånd

Slik gjør du det

SLÅ AV: Det kan være lurt å slå av Apples wi-fi-hjelp om du har et abo med begernset datamengde inkludert. FOTO: SKJERMDUMP

Det kan med andre ord lønne seg å slå av wi-fi-hjelpen for å være på den sikre siden. Det er heldigvis en smal sak: Innstillinger -> mobilnett -> wi-fi-hjelp (helt nederst på siden)

Et alternativ til å slå av wi-fi-hjelpen er å skru av mobildata for apper man vet bruker mye data. Oversikt over hvor mye mobildata de ulike appene dine trekker finner du samme sted i innstillingsmenyen.

Bruker du Apple Music, sjekk dette:

Les også

Blir du trukket for Apple Music når prøvetiden går ut?

Vi har testet Apples Siri på norsk:

Følg oss på Twitter og Facebook: @GeirAmundsen, @RIKSdigital og Facebook

Flere nyheter fra teknoverden:

Publisert: