Twitter-sjefen: – Vi fortsetter med 140 tegn

Men Jack Dorsey har tidligere antydet at støtte for flere tegn kan komme.

SKAL, SKAL IKKE? Skal vi tro Twitter-sjef Jack Dorseys siste utspill, kan det tyde på at Twitter likevel ikke vil gi slipp på grensen på 140 tegn.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tallet 140 er blitt temmelig godt innarbeidet hos Twitter-brukere som det maksimale antallet tegn som tjenesten tillater i meldingene sine.

I januar kunne imidlertid nettstedetReCoderapportere at Twitter hadde planer om å utvide antall tegn til hele 10.000, noe som vakte stor bekymring.

Denne radikale omleggingen av tjenesten er imidlertid nå avkreftet av selveste Twitter-sjefen Jack Dorsey. Det skjedde i et intervju på den amerikansk TV-kanalen NBCnylig.

Mener det er en fin begrensning

— Vi beholder de 140 tegnene. Det er en fin begrensning for oss, og det legger til rette for kortfattede «i øyeblikket»-meldinger, svarte Dorsey på spørsmål om de hadde planer om å utvide antallet tegn.

Twitter-sjef Jack Dorsey avkrefter at Twitter skal utvide antall tegn, men har likevel vært litt tvetydig i tidligere uttalelser. Foto: Wikipedia

Dorsey selv var tidligere selv med på å underbygge ryktene om at Twitter skulle begynne å tillate flere tegn.Dette gjorde han i enTwitter-meldinghvor han påpekte det faktum at mange brukere allerede «omgår» tegnbegrensningen ved å legge inn skjermbilder med tekst i meldingene.

Antydet endring

— Hva om denne teksten var ekte tekst som kunne søkes på og merkes? Det ville gitt større nytteverdi og makt, skrev Dorsey i meldingen, og så altså dermed ut til å antyde at de vurderer flere tegn.

ReCodes opplysninger fra januar om at tjenesten planlegger å utvide til 10 000 tegn kom fra kilder som skal ha hatt kjennskap til saken, men har ikke blitt offisielt kommentert av Twitter selv. Hva som vil skje i fremtiden er dermed uvisst, men enn så lenge må man altså fortsette å nøye seg med 140 tegn.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

Twitter brukes til så mangt:I London brukes tjenesten i en ny løsning for varsling om forurensning - med duer

Publisert: