Iphonen med brenselcelle i varte i én uke før den måtte lades

Aldri mer tomt batteri på kvelden?

BRENSELCELLE: Det britiske selskapet Intelligent Energy skal ha klart å lage mindre brenselcelle-batterier og samarbeider med Apple om å lage mobilbatterier. Illustrasjonsfoto: www.ifixit.com
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den største ulempen med stadig smartere mobiler og bedre skjermer, er at batteritiden tilsynelatende blir dårligere og dårligere.

Bruker du mobilen din mye varer den neppe hele dagen, og du er nødt til å gå rundt med en nødlader i lomma.

Nå har det britiske selskapet Intelligent Energyklart å lage en liten hydrogen-brenselcelle, som skal kunne erstatte mobilbatterier.

I sin første test byttet de ut batteriet i en Iphone 6. Detga Apple-telefonenen levetid på syv dager, før brenselcellen var tømt, skriverThe Telegraph.

Utrolig liten

Dette er ikke første gang vi har hørt om brenselceller som forbrenner hydrogen, mentidligere har de ikke vært så små som dette. Og det er nettopp størrelsen Intelligent Energy fokuserer på:

— Vi har klart å lage en brenselcelle som er så tynn at den passer inn i allerede eksisterende mobiler, uten at vi må gjøre noen endringer. Dette er et stort steg fordi det gjør overgangen til en ny teknologi langt mer komfortabel, hevdersjefen for Intelligent Energy, Henri Winand.

Du kan få bedre batteritid allerede nå:

Slik får du bedre batteritid på din gamle Iphone

Kan lades

Brenselcellen kan fylles på igjen via en spesialtilpassethodetelefoninngang på undersiden av telefonen.

I fremtiden, hvis denne teknologien skulle ta av, serselskapet for seg at det vil være en åpning på undersiden av telefonen hvor du kan skli inn brenselcellen.

IfølgeThe Telegraphjobber Intelligent Energy sammen med Apple om prototypen av brenselcellen, og det er nettopp derfor de valgte å prøve den ut på en Iphone 6. Ingen av selskapene vil imidlertidkommentere om et samarbeid.

Mark Lawson Statham, økonomisjefen i selskapet, sier imidlertid til The Telegraph at de håper på en lansering snart.

— For oss kan lanseringen være om et par år, men det handler egentlig om hvor rask partneren vår vil sette igang produksjonen og komme igang.

Vi har testet brenselcellen Nectar tidligere:

Denne brenselcellen kan lade Iphonen din full 14 ganger

Publisert: