Snart kan du lage din egen profilvideo på Facebook

Åpner for å legge inn animerte profilbilder.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Facebook er i ferd med årulle ut en rekke nye funksjonersom lar deg skreddersy profilsiden din i langt større grad enn tidligere.

Den kanskje mest interessante funksjonen lar deg legge inn animerte profilbilder. I stedet for et statisk fotografi kan du ha en liten videosnutt der du får mulighet til å vise din kreative side.

Her er noen eksempler, i tilfelle du trenger litt inspirasjon:

Støtte for midlertidig profilbilde

MIDLERTIDIG PROFILBILDE: Nå kan du tidsstyre profilbilder. Foto: Facebook

Uansett om du vil ha en video eller et godt, gammeldags fotografi, så har Facebook en annen hendig nyhet. Inspirert av trenden der folk la til regnbuefilter for å markere sin støtte til homofile ekteskap, vil de nå gi oss muligheten til å legge inn midlertidige profilbilder.Når du legger opp et midlertidig bilde må du velge hvor lenge du ønsker at det skal være aktivt.

Dermed kan du for eksempel knipse et feriebilde og bestemme at det skal ligge som profilbilde helt til du reiser hjem igjen, eller ha et spesielt bilde på fødselsdagen din.

Legg til tekst på bildene

NYTT MOBILGRENSESNITT: Facebook har oppdatert profilsiden. Først ut er amerikasnke brukere. FOTO: FACEBOOK

Du kan også legge til litt tekst på disse bildene, om du føler for å forklare bakgrunnen for dem.Selve profilsiden vil også få noen nyheter. Du vil nå kunne skreddersy hva som vises i toppen av profilsiden din, og dessuten ruller Facebook ut et nytt bio-felt for profilen. Der kan du si noen ord om deg selv, slik som på Twitter.

Facebook sier også at profilsiden nå vil fungere bedre på mobilskjermer. De vil nemlig innføreet nytt design spesialtilpasset for mindre skjermer.

Den nye profilsiden rulles ut i disse dager til amerikanske Facebook-brukere, mens resten av verden er nødt til å vente litt. Nøyaktig når funksjonen kommer til Norge er ikke oppgitt.

Den populære tjenesten får stadig nye funksjoner:

Facebook Messenger har fått støtte for videosamtaler

Klar for flere GIF-er?

Publisert: