Ford utvider satsingen på sportsbiler

Ford har suksess med sine spreke biler.

TAR FART: Ford melder at deres sprekeste modeller, som Ford Mustang, øker salget kraftig. Foto: Produsenten
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Bilprodusenten Ford melder at de i år har doblet salget av det de kaller «performance-modeller», deres høyytelsesbiler. Nå sier selskapet at de skal rulle ut flere slike biler.

–Det er viktig for Ford å være ledende i dette segmentet, og innen 2020 kommer det derfor ytterligere 12 nye Ford Performance-modeller, sier Dave Periack, sjef for Ford Performance, i en pressemelding.

På verdensbasis regner Ford med å selge rundt 200.000 høyytelsesbiler i 2016, noe som vil innebære en dobling på tre år.

I Europa skal veksten ha vært særlig stor, med 31.000 biler så langt i år, noe som ifølge Ford er en vekst på hele 98 prosent.

Også i Norge har importøren merket en økt interesse. Det skal ha blitt bestilt rundt 400 slike biler her til lands i 2016, med Mustang — som ble lansert over hele verden i fjor - som den mest populære modellen.

Les også

Prøvekjørt Ford Focus RS: «En kompromissløs bil som scorer høyt på moro-skalaen.»

Flere vil ha sportsbiler

Mustang var den mest solgtesportsbilen i verden i fjor, og Ford sier at den kommende superbilen GT, som kundene må søke om å kjøpe, fikk 6500 søknader til de 500 første bilene. Minst én Ford GT, som vil koste 4,7 millioner, kommer til Norge. Den havner i garasjen til Kjell Inge Røkke.

I Norge har sportsbilsalget generelt tatt av i 2016,med en vekst på75prosentsammenlignetmed 2015etter syv måneder av året. Mest populær er Mazda MX-5, fulgt av Porsche 911 og Lexus RC. Ford Mustang er på femte plass.

I år er det 40 år siden Ford Fiesta ble lansert:

Les også

Fiesta-forsøkene det aldri ble noe av

SUPERBIL: Ford GT er ønsket av langt flere kunder enn produksjonsvolumet som er planlagt. Foto: Produsenten

Utsolgt

–Det Ford utvikler av avansert teknologi for høyytelsesbilene, blir også tatt i bruk på rimeligere modeller. Så dette kommer alle Ford-kunder til gode, mener administrerendedirektør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I Norge er det ST-utgavene av Fiesta, Focus og Focus RS, i tillegg til Mustang, laget av Ford Performance-avdelingen, som selges.

Internasjonalt skal versting-utgaveneShelby GT350og350R Mustangvære så etterspurt at alle 2017-modellene er solgt. Focus RS, som har 350 hestekrefter og koster drøyt 710.000 kroner i Norge, skal være utsolgt over hele verden.

SOLGT UT: Ford Focus RS skal være utsolgt over hele verden. I Norge koster den over 700.000 kroner. Foto: Morten Abrahamsen / NTB tema

Bakgrunn:

Les også

Høy fart i sportsbilsalget

Les også

Ekstrem Ford til Norge

Publisert: