Samsung stopper salget av toppmodellen

Oppfordrer alle Galaxy Note 7-brukere til å skru av telefonen.

BEKREFTER: Batterimarerittet fortsetter for Samsung som nå går ut å sier at salget av Galaxy Note S7 stoppes inntil årsaken til batteriproblemene er avklart.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Siste: Samsung varsler nå full stans i produksjonen av Galaxy Note 7 etter at selskapet tidligere varslet at alt salg av selskapets nyeste smarttelefon stanses, melder NTB.

Etter flere rapporter om at også batteriet i erstatningsmodellen til Samsung Galaxy Note 7 tar fyr, meldte Samsung tidligere i dag at de har bestemt seg for å stoppe salget av toppmodellen inntil man har etterforsket og funnet årsaken til batteriproblemet.

Allerede mandag

Les også

ble det kjent

at en Samsung-ansatt hadde uttalt til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at Samsung av sikkerhetsgrunner ville midlertidig stanse produksjonen av Note 7. I en pressemelding sendt ut tirsdag heter det at Samsung «jobber med relevante myndigheter for å undersøke de nylig rapporterte tilfellene».

— Fordi forbrukernes sikkerhet er vår høyeste prioritet, vil Samsung be alle forhandlere om å stoppe salg og bytte av Galaxy Note 7 mens undersøkelsene pågår, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også

Ny Samsung-telefon tok fyr på fly

— Slå av telefonen

Samsung ber også alle Galaxy Note 7-brukere om å slå av og slutte å bruke telefonen.

Nyheten om fortsatte batteriproblemer og salgstopp resulterte i at Samsungs aksjekurs raste ned åtte prosent på den sørkoreanske børsen tirsdag, melder NTB.

Kommunikasjonsansvarlig i Samsung Norden, Hanna Brenner, presiserer til oss at ingen Galaxy Note 7 har blitt solgt i Norge eller Norden, men at man kjenner til noen tilfeller hvor kunder har kjøpt den i utlandet.

Det var i begynnelsen av september den sørkoreanske elektronikkgiganten som er verdens største mobilprodusent, måtte tilbakekalle 2,5 millioner enheter av sin nye toppmodell etter at det ble kjent at batteriet kunne ta fyr.

Kan skade omdømmet

Ifølge analytikere kan krisen gjøre uopprettelig skade i et marked der merkevaretillit og lojalitet er helt avgjørende, skriver NTB.

— Dette er det verste scenarioet for Samsung, sier Jan Dawson, sjefanalytiker i Jackdaw Research.

Marerittet er at kundene vil bruke erstatningen de får for sine Galaxy Note-modeller til å kjøpe Appels nyeste modell Iphone 7, ifølge Greg Roh ved HMC Investment Securities.

Tek har testet Galaxy Note 7: Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan bli

Har du sett:

Les også

Denne TV-en er  gjennomsiktig

Teknologimagasinet:

Publisert: