Setter inn bilferge mens Gudvangatunnelen er stengt

Geologene til Statens vegvesen og havarikommisjonen har søndag vurdert skadene i Gudvangatunnelen. En ferge settes inn mellom Flåm og Gudvangen fra mandag.

Publisert: Publisert:

VRAKET: Inspektørene fra havarikommisjonen kunne ikke bevege seg nærmere enn 50 meter fra vraket i tunnelen. Foto: Arne Veum

NTB

Ordfører Noralv Distad (H) spent på svar fra Statens vegvesen om hvor lenge tunnelen forblir stengt, melder NRK.

Stengningen deler nemlig Aurland kommune i to.

– Det skaper utfordringer, sier Distad, som opplyser at man jobber for å finne løsninger for skoleelever, barnehagebarn og kommunalt ansatte som bor i Gudvangen.

Les også

Vogntoget var lastet med lammelår

Utsatt på grunn av varme

Søndag kveld opplyser rederiet The Fjords til NRK at de oppretter et fergetilbud fra mandag 1. april som vil gå mellom Flåm og Gudvangen. Fergen Fanarasken kan ta 20 biler og rundt 190 passasjerer. Fra før av går passasjerfergen Future of The Fjords i vanlig rute mellom Flåm og Gudvangen.

Arbeidet til geologene og havarikommisjonen måtte utsettes fra lørdag fordi det var for varmt i fjellet.

– Når geologene har fått tatt sin vurdering, får vi en bedre oversikt over hva som må gjøres, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen.

– Må sikres

Han opplyser at fjellet må sikres, og det som er løst, tas ned før selve opprydningen kan begynne. Havarikommisjonen skal ifølge Finden både undersøke kjøretøyet som brant, og om sikkerhetssystemet i tunnelen fungerte.

Dette er tredje brann i Gudvangatunnelen på seks år, og nå ønsker ordføreren en gransking, meldte BT.

– Når både politi, havarikommisjonen og Statens vegvesen gjør undersøkelser, så er jeg opptatt av at en også skal se på om det er likhetstrekk mellom de tre brannene, og om det er tiltak som kan settes i verk, sier Distad til NRK.

32 personer ble evakuert da et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen natt til lørdag. Søndag er geologer og havarikommisjon på plass. Foto: Politiet / NTB scanpix

Publisert: