Melder seg ut av Frp

Charlotte Finnesand møtte storm da hun uttalte seg om handikappede barn. Nå melder hun seg ut av Frp.

— Jeg melder meg ut av hensyn til partiet, sier Rennesøy-politikeren til aftenbladet.no .

Lørdag hadde Finnesand et leserinnlegg på trykk i Stavanger Aftenblad, der hun ga uttrykk for at handikappede barn ikke burde bli født dersom foreldrene kjente til handikappet.

– Jeg ønsker bare å få lov til å gi uttrykk for min personlige mening om at behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på, skrev Finnesand.

Jensen beklaget

Lokalpolitikeren fra Rogaland ble møtt av voldsomme reaksjoner.

I går gikk Siv Jensen ut og beklaget på vegne av partiet. Hun understreket at Finnesands meninger på ingen måte er forenlig med Fremskrittspartiets politikk.

Senere på dagen gjorde også Finnesand helomvending, og la seg flat.

– Jeg forstår alle reaksjonene. Hele mitt leserinnlegg ble til slutt til noe annet enn det som var hensikten. Jeg ønsket å respondere på en artikkel som sto i Aftenbladet, men det kom helt feil ut. Jeg forstår Siv Jensens beklagelse fullt ut, sa Finnesand til VG Nett.

Nå melder altså politikeren seg ut av Fremskrittspartiet.

— Jeg ønsker Fremskrittspartiet alt godt. Leserbrevet var klønete skrevet, jeg har meg selv å takke, sier Finnesand til Aftenbladet.no.

- Ikke presset

Hun understreker at dette ikke er en avgjørelse hun er blitt presset til å ta.

— Nei, dette er noe jeg tenkt over de siste dagene, sier Finnesand, som ikke har planer om å melde seg inn i noe annet parti.

Nestleder i Frp Rogaland og partiets ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, forstår Finnesands valg.

— Jeg skjønner at hun har gjort dette for begrense skadene for partiet. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier Birkedal til Aftenbladet.no tirsdag ettermiddag.

I HARDT VÆR: Charlotte B. Finnesand.