Stortingsplassen kan ryke

BT-artikkelen om at Øystein Djupedal truet en partikollega, kan føre til at stortingsplassen ryker.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

I går skrev Bergens Tidende at Djupedal truet Snorre Valen med at karrieren ville ta en brå slutt dersom han gikk inn for Ingrid Fiskaa som nestleder i SV.

Både SV-leder Kristin Halvorsen og Djupedal selv anser saken som avsluttet, men ifølge Dagsavisen er det langt fra sikkert.

– Ikke avsluttet

På spørsmål fra avisen sier varaordfører i Trondheim, Knut Fagerbakke, at tiden vil vise om saken får konsekvenser for Djupedals gjennominasjon til Stortinget før valget i 2009.

– Så du utelukker ikke det?

– Det er ennå lenge til 2009, sier Fagerbakke til Dagsavisen.

Snorre Valen nøyer seg med å si at nominasjonsprosessen ennå ikke har startet.

Leder i Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø, anser ikke saken for avsluttet.

– Det er ingen tvil om at Djupedals handling var helt uakseptabel, sier Bergstø, som vil følge opp saken i de rette organer internt i SV.

Beskyldes for homohets

Mandag skriver VG at Øystein Djupedal i en diskusjon med daværende rådgiver i Finansdepartementet, Kaj-Martin Georgsen (H) en måned før valget i 2005, skal ha kommet med noe som ble oppfattet som homohets.

Djupedal, som da var nestleder i SV, skal ifølge avisen ha sagt at han ikke ville nøle med å sette i gang SV-apparatet og bruke det mot Georgsen og hans sjef Per-Kristian Foss at de er homofile.

– Det opplevdes både overraskende og skuffende. Jeg følte det ubehagelig der og da, men for min del har jeg lagt det bak meg, sier Georgsen, som fikk en unnskyldning av Djupedal to dager etter episoden.

Avviser trusler

Djupedal innrømmer at han blir veldig engasjert i politiske diskusjoner, men avviser at han har truet Georgsen og SV-kollega Snorre Valen.

– Jeg opplever noen ganger at argumentets kraft er så sterkt at jeg burde formulert meg annerledes. Men det er aldri min mening å såre noen, og hvis det har skjedd, ber jeg selvsagt om unnskyldning. Slik jeg har gjort ved disse to tilfellene, sier Djupedal.

Publisert: