Sjokkert over Staff

Psykolog Atle Dyregrov mener Tor Erling Staffs uttalelser gjør situasjonen verre for Lommemannens ofre. Staff mener overgrepene er for småtterier å regne.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Staff hadde fredag ettermiddag samtaler med den 55 år gamle bergensmannen. Overgrepene mannen er siktet for ikke er spesielt alvorlige, mener han.

– Det er altså noe tukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden, sa Staff til frammøtt presse etter at han hadde snakket med klienten sin.

Les også: Vil anmelde Staff

– Disse guttene ville jo ikke tatt noen skade av det, etter min mening, i hvert fall i hovedtrekk ikke, hvis det ikke var for politiets hardkjør. De får skade på grunn av offentlighetens oppmerksomhet om dette, og at politiet legger det fram som om dette er det verste som kan skje et menneske, sa han.

– Forhåndsdømt

Staff avbrøt fredag ettermiddag avhørene av 55-åringen, og skal snakke videre med klienten i løpet av helga. Foreløpig vil han ikke kommentere spørsmålet om straffskyld.

– Han har ikke formelt gitt noen forklaring. Da er det ikke korrekt av meg å kunngjøre det, sa han til TV 2.

Les også: Ransaket naust

Advokaten mener politiets etterforskning er helt ute av proporsjoner, og antyder at klienten er i ferd med å bli forhåndsdømt.

– Mitt syn er at politiet har etablert en prestisjesak som gjør det så å si umulig å tenke seg en skikkelig og nøktern hovedforhandling, i den grad den tid kommer, sa han.

Les også: Tatt på Sotra i 1999

– Politiet har drevet et bevist medie— og maktspill omkring dette menneske gjennom lang tid. Det utrolige er at politiet har fått hele samfunnet, hele folket til å engasjere seg, til å tro at vedkommende er en av de alvorligste serieforbrytere vi har hatt. Ser vi på siktelsen, og det er den som foreligger i dag, så er det snakk om åtte-ti forhold, sa han til NRK.

Her har Lommemannen vært i Bergen - se grafikk.

Her opererte Lommemannen fra 1976 til 2001 - se stor grafikk.

Her opererte Lommemannen fra 2002 til i dag - se stor grafikk

Frittalende

Den erfarne og frittalende strafferettsadvokaten har forsvart flere seksualforbrytere tidligere og har flere ganger uttalt seg positivt om seksuelle forhold mellom barn og voksne.

Selv har han fortalt åpent om sine seksuelle erfaringer med voksne menn da han var tolv år gammel. Avsløringene sjokkerte da han sammen med Håvard Rem lanserte sin biografi for to år siden.

– Det ga meg fantastiske erfaringer, sier han i boka som er ført i pennen av Rem. Staff har også sagt at mødre bør onanere barn som er urolige, ifølge VG Nett.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips i saken. Les mer om Lommemannen på Kripos' egne nettsider .

Publisert: