Dyrebeskyttelsen krangler om medlemmer

Dyrebeskyttelsen Bergen og Dyrebeskyttelsen Hordaland krangler igjen. Nå er det spørsmålet om hvem som har rett til medlemmene som står i fokus.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

— Det har vært så mye, og dette var toppen, sier Bjørg Eriksen.

Hun har vært medlem i Dyrebeskyttelsen Bergen i 25 år, og er mangeårig styremedlem i organisasjonen. For få dager siden fikk hun en giro fra Dyrebeskyttelsen Hordaland der de takker for tidligere støtte og ber om at medlemskontingent blir betalt. Det lå også ved en giro dersom man vil betale en sum som julegave til dyrene. Bjørg Eriksen har på ingen måte tenkt å betale.

— Nå må vi sende ut brev til våre 1300 medlemmer og gjøre dem oppmerksom på at det ikke er oss de betaler til. Ellers er jeg redd for at mange som vil la seg lure, sier hun.

Krangelen i Dyrebeskyttelsen er snart et år gammel, og dreier seg i hovedsak om hvem som har rett til navnet Dyrebeskyttelsen Hordaland. Det finnes nemlig to organisasjoner med det navnet. Det hele begynte da Dyrebeskyttelsen Bergen meldte seg ut av moderorganisasjonen Dyrebeskyttelsen Norge i mars. Der er Dyrebeskyttelsen Hordaland med.

— Det er rimelig å tro at folk vil la seg lure, og da kan det bli vanskelig å komme unna ordet bedrageri. Det mener advokat Nils E. Tangedal, som representerer Dyrebeskyttelsen Bergen.

— Vi ønsker å gi medlemmene en mulighet til å velge. Det er mange som har tatt kontakt med oss fordi de trodde de fremdeles var medlem i Dyrebeskyttelsen Norge. Det ønsker de å være, sier Haldis Quale, leder i Dyrebeskyttelsen Hordaland.

Siri Relling, sekretariatsleder i Dyrebeskyttelsen Norge, sier at det er beklagelig at medlemmer av begge foreningene i Bergen kan blande sammen hvem som er hvem.

— Vi ønsker ingen konflikt med Dyrebeskyttelsen Bergen. Men det er ikke slik at man uten videre kan starte for seg selv og ta med seg alle medlemmene.

Hun sier det er mulig å være medlem i Dyrebeskyttelsen Norge uten å være med i Dyrebeskyttelsen Hordaland, og samtidig støtte Dyrebeskyttelsen Bergens arbeid.

Publisert: