Aftenposten unngår oppsigelser

Aftenposten er kommet i mål med nedbemanningsdelen av sin omfattende spareprosess uten å måtte si opp folk.

Publisert:

SLIPPER Å SPARKE: Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen har gjennomført nedbemanningsplanen uten å måtte sparke folk. Foto: NTB scanpix

NTB

– Det blir ikke oppsigelser i Aftenposten. Det er godt å sette strek i dag. Jeg tror alle er klare for å gå videre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Espen Egil Hansen til Journalisten.

Nedbemanningen av 39 ansatte har skjedd som ledd i Aftenpostens kostnadskutt på 100 millioner kroner. Nedbemanningen har skjedd gjennom sluttpakker, AFP og frivillig avgang.

Hansen regner dessuten med at medarbeidere vil slutte i tiden fremover. De vil ikke bli erstattet. For dem som blir igjen, venter det noen interne rokeringer.

– Vi må regne med store endringer i måten vi jobber på også fremover. Aftenposten er ikke en arbeidsplass for dem som ikke liker endring, sier sjefredaktøren.

De ansatte er naturligvis fornøyde med at de slipper oppsigelser, men leder Frank Lynum i redaksjonsklubben understreker at det ikke er noen jubelstemning i redaksjonen.

– Jeg er glad for at vi kom i mål. Dette har vært en veldig tøff prosess. Folk her er veldig preget. Vi mister mange gode kolleger, sier Lynum.

Publisert: