Mette-Marit: – Jeg ble helbredet av Märtha Louise

Kronprinsesse Mette-Marit ble helbredet av prinsesse Märtha Louise da hun hadde nyrebekkenbetennelse. Märtha Louises hender har en helt spesiell varme, sier kronprinsessen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

– Hendene til Märtha. Dem vil jeg gjerne si noe om. Det høres kanskje rart ut det jeg sier nå, men hun har en helt spesiell varme i hendene sine. Det er jo mange som har varme og gode hender, men hun har nesten som en liten sol i seg. En veldig beroligende og lindrende berøring. Hun har gitt meg noen behandlinger, sier Mette-Marit om behandlingen i boka «Underveis».

– God behandling

Boka som første gang ble utgitt i 2001, er en offisiell biografi om prinsesse Märtha Louise, skrevet av forfatter Erik Fosnes Hansen. Prinsessens spesielle evner er viet et helt kapittel med tittelen «Hands on» i boka, skriver Dagbladet.

Svigerinnens spesielle evner skal blant annet ha hjulpet kronprinsessen til å bli kvitt en nyrebekkenbetennelse.

– Jeg var litt nervøs første gang, for plutselig kom vi så tett innpå hverandre. Men det ble fint, og behandlingen hjalp meg godt, sier Mette-Marit i boka.

– Lite nytt

Statsviter og hoffkommentator Carl-Erik Grimstad syns ikke det er så mye nytt i det som er kommet fram rundt prinsesse Märtha Louises spesielle evner.

– Dette er tatt fra en bok som har versert i noen år, og jeg ser lite nytt, sier Grimstad i en kommentar.

Slottet har ikke kommentert verken Märtha Louises planer om oppstart av en «engleskole» eller andre forhold rundt hennes interesse for alternativ behandling.

«Hands on»

I boka «Underveis» sier Märtha Louise også at det var naturlig for henne å utdanne seg til fysioterapeut, men på spørsmål fra forfatteren om hvorfor hun ikke ville bli lege eller psykolog, svarer hun slik:

– Jeg liker at det er «hands on», om du forstår. At det er konkret.

Märtha forteller om sin barndom og interesse for rosenmetoden i boken, og allerede da boken ble laget, lå det i kortene at prinsessen var interessert i alternativ behandling.

Publisert:
- HELBREDET: Kronprinsesse Mette-Marit har fått erfare Märtha Louises varme hender.