22. juli-minnesmerke i Tønsberg utsatt for hærverk

Minnesmerket etter 22. juli i Tønsberg ble natt til mandag utsatt for vandalisme. Noen har sprayet et hakekors på minnesteinen som står ved Hotel Klubben.

HAKEKORS: Natt til mandag har noen sprayet et hakekors på 22. juli-minnesmerke som står ved Hotel Klubben i Tønsberg. Benedicte Jacobsen Hamnes / Tønsbergs Blad / NTB scanpix

NTB

Mandag er det åtte år siden Norge ble rammet av terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya. I Tønsberg er det planlagt en markering ved minnesmerket som står ved Hotel Klubben, men i løpet av natten har noen tagget et hakekors midt på minnesteinen, skriver Tønsbergs Blad.

Tønsberg kommune Bydrift opplyser til avisen litt over klokken 7 mandag morgen at de har fått vasket bort det meste, og at alt vil være borte til markeringen.

Det var forbipasserende på vei til jobb som oppdaget hakekorset og meldte fra til kommunen.

– Denne motbydelige handlingen viser hvor viktig det er at vi fortsetter å markere 22. juli, og at vi hver dag står opp for demokrati og bekjemper alle former for ekstremisme, skriver kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner på Twitter.

Politiet har foreløpig ikke noen mistenkte, melder NRK. Det er opprettet sak på skadeverket.