Krisemåling for KrF

KrF får en oppslutning på 2,4 prosent i en fersk meningsmåling. Ingen måling siden etterkrigstiden gir lavere oppslutning til partiet.

Publisert Publisert

KrF får en oppslutning på 2,4 prosent under en fersk meningsmåling i Vårt Land. Under halvparten av KrF-­velgerne fra forrige valg sier de ville stemt på dem i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener

Det viser en måling som Norstat har utført for Vårt Land.

Under halvparten av KrF-­velgerne fra forrige valg sier de ville stemt på dem i dag. Det eneste partiet som ligger dårligere an er Venstre med 1,8 prosent.

– Det er i ferd med å bli et spørsmål om disse partienes overlevelse. KrF ville hatt ett mandat, Venstre null. Og dette er ikke den eneste målingen som ­viser dette bildet, sier valgforsker Bernt Aardal.

Samtidig ligger snittet for alle KrFs målinger denne måneden an til å bli historisk lav. Ifølge Aardal kan den lande på rundt 3,4 prosent. Partiet mister velgere til både regjeringspartnerne Høyre og Frp og til Senterpartiet.

Les også

Katastrofetall for KrF: Mister syv av åtte stortingsplasser på ny måling

Aardal tror at den rekordlave målingen skyldes retningsvalget og partiets inntog i regjeringen.

– Vi har vært gjennom en utrolig krevende politisk prosess i høst, fokuset har ligget lite på ­politikk og mye på den. Nå står vi i KrF i situasjonen at vi må jobbe for å vise politikken vi ikke har fått frem, sier fungerende partileder Olaug Bollestad (KrF).

De øvrige partiene får denne oppslutningen i målingen: Arbeiderpartiet 26,6 (-0,3), Frp 12,1 (-0,4), Høyre 24,6 (+2,2), Rødt 4,9 (-1,3), Senterpartiet 14,3 (-1,7), SV 6,8 (+0,2), Venstre 1,8 (uforandret), MDG 4,3 (+1,3).

Publisert