Samsung lanserte Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge

Etter en flom av rykter og lekkasjer er endelig Samsungs nye toppmodell, Galaxy S7, lansert.

Etter mye ståhei er Samsungs Galaxy S7 lansert. Dette er Edge-modellen, som har 5,5 tommer stor skjerm med buede kanter. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Samsungs nye toppmodell ble lansert søndag kveld på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Telefonen kommer i to litt ulike varianter. Galaxy S7 Edge er den største og dyreste av de to, og har 5,5 tommer stor skjerm med den samme bøyen på hver sin side av skjermen som vi kjenner fra de to Edge-variantene av Galaxy S6. I tillegg kommer den vanlige varianten med flat skjerm, der skjermstørrelsen er på 5,1 tommer.

Designmessig har de to telefonene mye til felles med forrige generasjon toppmodeller i Galaxy S-serien, men i realiteten er det langt større forskjeller her enn utseendet avslører.

Tek.no har også testet telefonen, sjekk her.

Bygger videre på Galaxy S6-designen

Starter vi med designen har Samsung likevel gjort et par viktige grep. Baksiden på telefonene har nå fått avrunding ut mot kantene, slik at spesielt Edge-modellen skal ligge bedre i hånden enn forgjengeren.

Også frontglasset på telefonene er avrundet ut mot kantene. Dette omtales vanligvis som 2,5D-glass, og skal gi telefoner et mer eksklusivt preg.

samsung3.jpg

Rundt telefonene går det fortsatt en metallramme, slik som i Galaxy S6-serien. Men innenfor har det skjedd store ting. Telefonene har nå blitt vanntette, og i stedet for å oppgradere telefon for svært mange penger kan du nå sette inn et minnekort for å øke lagringsplassen.

Når Galaxy S7-modellene nå både er vanntette og tar minnekort har toppserien altså fått tilbake to viktige elementer som Samsungs kunder tidligere har satt pris på.

Tidligere denne uken:

Les også

Lanserte «verdens billigste smarttelefon» til 30 kroner

Mye større batteri

Det eneste som er utelatt er utskiftbart batteri, slik de hadde før fjorårets modeller kom på markedet.

samsung2.jpg

Men også her har Samsung gjort forbedringer. Begge de to modellene har nemlig fått ganske store batterier sammenlignet med tidligere utgaver. Den vanlige Galaxy S7-modellen har nå 3000 mAh, opp fra 2550 mAh i den vanlige Galaxy S6-utgaven.Galaxy S7 Edge erstatter i praksis Galaxy S6 Edge+, og kommer med et batteri på hele 3600 mAh, mot 3000 mAh i S6 Edge+.

Dermed skulle behovet for utskiftbart batteri være noe mindre, og de fleste av oss bruker uansett eksterne batterier til å lade telefonene våre på farten.

Apples lansering i september i fjor:

Les også

Her er de største Apple-nyhetene

Nye funksjoner

På innsiden er det endelig duket forAndroid 6.0 Marshmallowfra Samsung. Operativsystemet kommer som vanlig med Touch Wiz-menyer over, men disse har fått en ny og lysere design enn tidligere.

Samsung har også lagt til ny funksjonalitet som ikke har vært med før. Der produsenten lenge har markedsført sikkerhetsløsningen Knox, har den likevel vært mest for bedriftsbrukere. Nå er den forenklet slik at hvem som helst kan ta den i bruk, og den fungerer i praksis som et lite hvelv der du låser inne den viktigste informasjonen på telefonen din.

Samme app kan ha ulikt innhold inni og utenfor Knox, slik at du kan ha handlelisten din i Word utenfor, mens mer kritisk informasjon kun er tilgjengelig innenfor.

En egen Game Launcher hører med. Som navnet antyder er denne et hjelpemiddel for deg som spiller mye på telefonen. Der vi har sett mange varianter av spillsentre på ulike dingser, er Game Launcher litt annerledes. Game Launcher er nemlig mer et verktøy enn en sosial spillarena, slik mange av de andre løsningene er. Her kan du for eksempel begrense forstyrrelser mens du spiller, eller skru av snarveisfeltene slik at du ikke taster deg ut av spillet ved uhell.

Les også

DAB-radioen Harriet trodde skulle vare livet ut, er allerede ubrukelig

Kraftig maskinvare og nytt kamera

Maskinvaren er ellers i stor grad slik ryktene hevdet at den ville bli, og som det meste av programvaren, deles den mellom de to telefonene.

Samsungs kraftige Exynos 8890-brikke er motoren i telefonene, og den har åtte prosessorkjerner. I tillegg har de to variantene fire gigabyte RAM til å hjelpe seg med.

Samsung skal ha gjort store forbedringer på kamerafronten. De to telefonene knipser bilder med 12 megapikslers oppløsning, og de har begge optisk bildestabilisering. Her har selskapet gått noe ned i oppløsning for å få plass til en løsning de kaller dual pixel. Her brukes to og to piksler om gangen til to ulike formål. Først brukes de til raskere autofokus gjennom fasedeteksjon, og deretter sankes informasjon fra begge de to pikslene for å gi et mest mulig detaljert og støyfritt bilde.

Den syltynne 77-tommeren har en helt unik utformning:

Les også

LG lanserer heftig OLED-TV

Kommer i én størrelse, og foreløpig i to farger

Det gikk rykter om at Galaxy S7 ville komme i flere lagringsstørrelser, men utgavene som kommer til Norge vil ha 32 gigabyte innebygget lagring.

Minnekortstøtten gjør behovet for flere modeller mindre. Men hvis du ønsker å velge farge blir begge tilgjengelige i svart, hvitt eller gull. Innledningsvis er det svart og gull som vil bli tilgjengelig her på berget.

Sjekk tek.nos test av telefonen her.

Teknologimagasinet: Klar for å ta drone til jobb?

Les også

Apple vil ikke hjelpe FBI

Les også

Trener opp ørner for å stoppe droner

Mediehuset Tek er eid av TU Media

Publisert: