DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) må kutte 30 årsverk etter innsparinger. Også Sivilforsvaret vil merke innstramningene.

Publisert: Publisert:
NTB

– Vi er i en svært alvorlig økonomisk situasjon. Jeg har fått en rekke oppdrag jeg ikke kan gjennomføre, sier DSB-sjef Cecilie Daae til VG.

DSB er regjeringens etat for å beskytte sivilbefolkningen mot krig, kjemiske angrep, brann, naturkatastrofer og andre kriser som kan ramme samfunnet.

Etter terrorangrepet 22. juli 2011 fikk direktoratet 45 millioner kroner ekstra. Men de siste tre årene har regjeringen kuttet til sammen 55,5 millioner kroner. Også Sivilforsvaret og totalforsvaret vil merke innstrammingene, skriver avisen.

Flere av aktivitetene som DSB må stoppe, er bestilt fra regjeringen, men ikke finansiert. Blant eksemplene er planlagte øvelser for nødetatene og prosjektet med massevarsling med SMS til befolkningen.

– Vi må ikke bare kutte stillinger, vi må også kutte i arbeidsoppgaver. Det har jeg orientert justisministeren om, sier Daae.

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) skriver i en epost til VG at DSB må forholde seg til samme effektivitetskrav som andre offentlige etater, og at det nødvendigvis fører til strammere budsjett.

Publisert: