Dette betyr pilen på bilens tankmåler

Kjekt å vite før du setter deg i leiebilen.

PIL: Den lille pilen i tankmåleren viser hvilken side tanklokket sitter på.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Har du lagt merke til den lille pilen som står ved siden av pumpesymbolet på bilens tankmåler?

Den forteller deg på hvilken side lokket for påfylling av drivstoff er plassert – og de fleste nyere biler har denne markeringen i tankmåleren på instrumentpanelet.

I det daglige, når man kjører privatbilen, har kanskje ikke pilen den aller største informasjonsverdien – man lærer seg raskt hvor tanklokket sitter.

Men i det øyeblikket du hopper inn i en ukjent bil, kan pilen hjelpe deg til å havne på rett siden av pumpen.

Les også

Vi klager fremdeles mest på bil

Pass på! Nå er det høysesong for å fylle feil drivstoff på bilen

Apropos bensinpumper. Hvert år tar over 15.000 nordmenn feil pistol når de skal fylle drivstoff, og sommeren er høysesong for feilfylling.

FARGER: Fyllepistolene er merket med drivstofftype, i tillegg til at de er fargekodet. Grønn pistol leverer bensin, svart fyller diesel på tanken.

Ikke minst for dem som har flere biler i husholdningen – og en miks av bensin— og dieselmotorer – er det lett å gjøre feil i en stresset hverdag. Rådet fra bileksperter er krystallklart: Med feil drivstoff på tanken må ikke bilen startes.

På bensinbiler er det nesten umulig å fylle feil. Diameteren på fyllepistolens munning er for stor til å passe inn i fyllerøret på nyere biler med bensinmotor.

Men slik er det ikke på mange dieselbiler, der fyllepistolen for bensin passer aldeles utmerket i fyllerøret for diesel. Har du fylt bensin på dieselbilen din, må du ikke starte motoren. Resultatet kan bli katastrofalt.

Det beste du kan gjøre, er å skyve bilen vekk fra pumpen og vente på hjelp. Et godt tips er å kikke i bilens tanklokk før du fyller. Der står det hvilket drivstoff bilen skal ha.

Mer om feilfylling av drivstoff kan du lese her:

Publisert: