Intervjuet kronprinsen rett etter bombeattentatet

Lokalavisen Agder på Sørlandet intervjuet kronprins Haakon en snau halvtime etter at bomben gikk av i Oslo. Journalisten kunne da gå rett bort til kronprinsen.

haakon.jpg
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Journalist Tor Sindre Tjomlid hadde akkurat hørt om bomben på P4-nyhetene da han oppsøkte kronprinsen på et vannskianlegg, skriver Dagens Næringsliv.

— Jeg tok ikke nyheten seriøst. Og jeg turte ikke si noe til kronprinsen. Jeg regnet med at han ville visst det hvis det var noe alvorlig, men han virket helt uberørt, sier Tjomlid.

- Litt rart

Han sier at han tenkte at han syntes det var litt rart at han kunne gå rett bort til kronprins Haakon uten at noen stoppet ham.

Ifølge informasjon fra hans digitale kamera, tok han bilde av kronprinsen klokken 15.53, altså 28 minutter etter at bomben gikk av klokken 15.25 på fredag.

Han fikk ikke inntrykk av at kronprinsen var varslet om det som hadde skjedd.

— Han var hyggelig og imøtekommende, han tok seg god tid. Jeg merket ikke noe på ham, det virket ikke som om han hadde hørt noe, sier Tjomlid.

Vannskianlegget

Det var på bakgrunn av at kronprins Haakon var blitt observert ved vannskianlegget, at journalisten ble sendt ut fra avisen for å snakke med ham. Ifølge hans historie var det først etter det korte intervjuet at livvakten spurte hvem han var.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Unni Grøndal som er pressesjef i Oslo politidistrikt.

— Vi kommenterer aldri sikkerheten rundt kongefamilien, bare at det blir iverksatt nødvendige tiltak, sier hun.

Publisert: