Politiet: Melding om skyting på Grünerløkka i Oslo – person til sykehus

Politiet har snakket med mannen som fikk alvorlige skader etter en skyteepisode på Grünerløkka i Oslo, men har ikke pågrepet noen i saken.

Politiet rykket ut til Birkelunden i Oslo etter melding om skyting. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Politiet rykket ut etter melding om skyting på Birkelunden i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Meldingen om den angivelige skytingen kom klokken 16.03 lørdag ettermiddag. En mann ble fraktet til Ullevål sykehus med skuddskader i lysken.

– Det går bra med mannen og vi har snakket med ham, sier vaktleder Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB klokken 22.30. Utover det ønsker han ikke å kommentere etterforskningen eller spørsmål om identiteten til de innblandede i saken.

På bakgrunn av spor der den skadde mannen ble funnet, tok politiet seg inn i en leilighet i Falsens gate i etterkant av hendelsen. Det er imidlertid fortsatt uklart hvor skytingen fant sted.

– Vi søker etter en eller flere gjerningsmenn. Stedet der mannen ble funnet er ikke nødvendigvis åstedet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet er i kontakt med flere vitner og har sperret av områder i nærheten av Birkelunden.

Et vitne VG har snakket med, forteller at han hørte skrik før han så en mann komme løpende. Det skal ifølge vitnet være den skadde personen.

– Jeg hørte flere rundt ham si at han var skutt. Det var mye blod, sier vitnet til avisen.