17-åring gir sin versjon av Søviknes-saken på NRK

Den nå 17 år gamle jenta som hadde sex med Terje Søviknes på FpU-landsmøtet i fjor, hevder Søviknes visste at hun bare var 16 år. Selv var hun «dritings» da episoden skjedde.

17-åringen forteller sin historie om hva som skjedde på festen på hotellet i Langesund i NRK-programmet Brennpunkt tirsdag kveld.

— Søviknes visste at jeg var 16 allerede på sommerleiren i Grimstad. Jeg blir ikke 18 i løpet av et halvt år, sier jenta i programmet.

Søviknes' versjon av kontakten dem imellom kjenner hun seg ikke igjen i.

— Vi danset, satt rundt samme bord, pratet og hadde det gøy. Men at Terje Søviknes sier at jeg var betatt og forelsket i ham, er helt på trynet. Det er ekkelt, sier hun.

Var full Da Søviknes senere på kvelden spurte om hun ville være med på nachspiel med de andre stortingsrepresentantene, ble jenta smigret.

Det jenta opplevde som et seksuelt overgrep fra Søviknes' side på hans hotellrom, vil hun ikke fortelle om i detalj, men omtaler sin egen tilstand som «dritings».

— Etterpå heiv jeg på meg klærne og sprang ut. Jeg ble sittende sammenkrøket i gangen en stund, med skjørtet rundt knærne, forteller hun.

Da Terje Søviknes ved frokosten dagen etter takket henne for gårsdagen, ble hun kvalm. Senere har hun hatt psykiske problemer, og sier følgende om hvorfor hun ikke sa fra om det som skjedde:

— Jeg regnet med at ingen ville tro meg. Han er en stor maktperson, folk tror på ham, han er på TV, og han er i avisene.

Vil ikke kommentere Terje Søviknes, som i programmet benekter at han visste hvor gammel jenta var og at han spanderte øl på henne, ønsker ikke å motsi jentas uttalelser.

— Det er mye rundt de faktiske forhold jeg kunne ha kommentert. Men jeg ønsker ikke å bli beskyldt for å trekke jentas troverdighet i tvil. Derfor avstår jeg fra å kommentere programmet ytterligere. Jeg føler jeg er i en maktesløs situasjon, sier Søviknes til VG. Søviknes så programmet i sin helhet fredag.

Politietterforskningen av Søviknes om det påståtte overgrepet ble henlagt av politiet for to uker siden.