Arabisk trusselbrev mot stortingsrepresentanter

Syv stortingsrepresentanter har fått et truende brev fra faren til den drapsmistenkte Farouk Abdulhak. De syv trues med giganterstatning til milliardæren fra Jemen.

  • Terje Valestrand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Bakgrunnen er at de syv, fra SVs Heikki Holmås til Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter, har varslet en rekke internasjonale selskaper om drapsmistanken mot Shaher Abdulhaks sønn, Farouk. Han er hovedmistenkt for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London for tre år siden.

Shaher Addulhak er en av Jemens rikeste menn, og han mistenkes både for å ha hjulpet sønnen å rømme fra London etter drapet, og å holde ham skjult hjemme i Jemen.

Varslet Coca-Cola

Derfor skrev en representant fra alle partiene et brev, på Stortingets papir, like før jul. Blant dem som mottok brevet, er Coca-Cola, Xerox og Daimler Benz.

Felles for alle selskapene er at de handler med den jemenske milliardæren og forretningsmannen. Den tyske bilprodusenten svarte straks at de ville ta hensyn til opplysningen i brevet.

Det amerikanske kopimaskinselskapet Xerox sendte brevet fra Stortinget videre til Abdulhaks advokater i London

Og det er dette selskapet, Peters & Peters, som nå har tatt affære og truer de norske folkevalgte.

Ved siden av Holmås og Hagesæter har disse fått brevet: Trine Skei Grande (V), Michael Tetzschner (H), Ola Borten Moe (Sp), Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Håkon Haugli (Ap).

— Må dekke tapene

I brevet fra advokatene heter det at de syv parlamentarikerne i Norge må forberede seg på å dekke de tap som milliardær Abdulhak er påført som følge av aksjonen, desemberbrevet, som utspillet før jul blir kalt.

Stortingsrepresentantene må også forberede seg på å dekke alle utgiftene til juridisk bistand som Shaher Abdulhak måtte få. Den regningen er jo begynt å løpe.

Videre blir de syv pålagt å informere Peters & Peters om hvem, altså hvilke selskaper, som har mottatt brevet fra desember. Advokatene i London krever også at brevskriverne på Løvebakken både trekker tilbake skrivet sitt, og ber om unnskyldning for at det ble sendt.

Høflig svar

De syv som har skrevet og varslet verdens største selskaper om Shaher Abdulhak og hans sønn, hadde et møte i Stortinget tirsdag formiddag.

Her ble de enige om å skrive et høflig svar tilbake til Peters & Peters, men selvsagt avvise alle krav.

— Jeg frykter ikke å bli utlevert til Jemen etter dette, sier Gjermund Hagesæter til bt.no.

— Men spøk til siden, denne aksjonen fra far til Farouk Abdullhak forteller mest om en mann med svært dårlig samvittighet, på grensen til panikk.

Publisert: