Fylkesmann tillater felling av ulv i Naustdal

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane har gitt fellingstillatelse på en ulv etter at det ble funnet døde og skadde lam i Naustdal denne uken.

Publisert:

TATT: Sau har blitt tatt av ulv i Naustdal. Foto: Illustrasjon: Heiko Junge / NTB scanpix

NTB

Det ble til sammen funnet fire drepte lam og en sau i Hydalen. I tillegg var fire lam så hardt skadd at de måtte avlives, melder NRK.

Statens naturoppsyn har undersøkt kadavrene og konkludert med at de har blitt tatt av ulv. Fellingstillatelsen gjelder for perioden 8. til 16. juli. Sist det var ulv i Naustdal var i 2014.

Arve Aarhus, som leder fylkesfellingslaget, sier at laget foreløpig ikke har spor å gå etter.

– Nålen i høystakken

– Nå må vi vente til det dukker opp eventuelle nye kadavre. Det er som å finne nålen i høystakken. Nå som det er barmark og vi ikke ser sporene etter ulven, er den veldig krevende å jakte på, sier han.

Les også

– Må ha livets rett i Hordaland

Han ber folk om å ta kontakt med Statens naturoppsyn dersom de finner kadavre eller andre spor som de mistenker kan være etter ulv. Aarhus sier at det mest sannsynlig er en enslig ulv på vandring som har vært i Naustdal.

6000 lam og sau

– Ofte er de ikke norske de som kommer hit, og de har en lang vandring bak seg. Det er ikke ofte det er ulv her på Vestlandet, sier Aarhus.

Les også

Dyrepoliti er symbolpolitikk

Fylkesmannen skriver i sin begrunnelse for fellingstillatelsen at skadepotensialet er stort ettersom det er tidlig i beitesesongen og i alt 6.000 lam og sau er på beite i Naustdal kommune.

Publisert: